Hlavní obsah

Hanzal: Na nováčkovské párty jsem zpíval českou hymnu

Jan KrůtaSport.czPrávo

Útočník Phoenixu Coyotes Martin Hanzal vybojoval se svým týmem vítězství na ledě Jezdců z New Yorku. "Dobře jsme bránili, to byl klíč k úspěchu," řekl dvacetiletý hokejista. Po utkání s Rangers absolvoval s týmem nováčkovskou párty. Každý nováček prý musel říci vtip a zazpívat. Hanzal zpíval českou hymnu.

Článek

S Phoenixem jste nečekaně vyhráli 5:1 na ledě Rangers. Překvapilo vás to?

To asi všechny. Nikdo nečekal, že vyhrajeme už předchozí zápas nad New Jersey a teď jsme smázli Rangers. Dobře jsme bránili, to byl klíč k úspěchu.

Po třech zápasech jste však vyšel bodově naprázdno.

To je úplně jedno, vítězství je daleko důležitější. Taky nemůžu body sbírat pořád...

Užil jste si zápas proti Jaromíru Jágrovi?

Moc jsem se na to těšil. Bylo to poprvé, co jsem proti němu hrál. On byl odmala můj obrovský vzor, takže jsem to bral jako veliký zápas.

Váš spoluhráč Sjöström mu vyrazil loktem zub...

To si nějak nevybavuju, ale možná jsem to přehlédl.

Jak si užíval triumf váš trenér Wayne Gretzky, který v Rangers končil hráčskou kariéru?

Asi to pro něj bylo zvláštnější, ale nedával to moc znát. Připravoval nás jako na každé jiné utkání. Pak měl ale velkou radost.

Po zápase jste zůstali v New Yorku a měli jste nováčkovskou party. Jak jste se tam zapsal?

Nějak jsem to přežil... Jako jeden z nováčků jsem musel zpívat, pak říci nějaký vtip. A když někdo ze starších hráčů objednal rundu, my mladí jsme museli pít. Ani nevím, co všechno tam bylo, ale končilo se tequilou... Každý objednával něco jiného. Bylo to hodně náročné, ale musí si tím projít všichni.

Co jste zpíval za píseň?

Českou hymnu. To ještě docela šlo. Vtip jsem spoluhráčům vyprávěl až později a to už mi to tolik nemluvilo... Taky ho nikdo nepochopil (smích).

Kolik jste musel zaplatit?

Celkem stál účet přes 20 000 dolarů. Ale nováčků bylo dost, tak jsem dával 3500. I to je hodně. Ono to docela naskakuje, když mazáci pijou nejlepší víno a jedna flaška stojí tisíc dolarů...

Šel s vámi i trenér?

Ne, z realizačního týmu tam byli jen kustodi. Gretzky nám popřál, ať si to hezky užijeme a prosil, ať to nepřeháníme, abychom byli druhý den aspoň schopni vyjet při tréninku na led...

Reklama

Související témata: