Hlavní obsah

Ovečkin, Malkin a Crosby jsou podle Haška budoucností NHL

Souboj zatím nejlepšího týmu NHL Detroitu s předposledním Washingtonem vyzněl v pondělí lépe pro domácí Red Wings. Zápas však neměl v Joe Louis Aréně jednoznačný průběh. Rozhodovalo se až v samostatných nájezdech, z nichž vyšel vítězně domácí brankář Dominik Hašek. „Byl to spíše boj, než líbivý hokej,“ prohlásil po zápase český gólman, jehož tým ztratil vedení minutu a půl před koncem třetí části.

Článek

„(Alexandr) Ovečkin, Sidney Crosby a (Jevgenij) Malkin jsou budoucností NHL,“ řekl po utkání Dominik Hašek. „Způsob, jakým dává Ovečkin góly, jen dokazuje, jak je skvělým hráčem, proto ho vidíte v hlavních zprávách,“ dodal na adresu dvaadvacetiletého ruského forvarda, který překonal gólmana Red Wings v 10. minutě prvního dějství přesnou střelou zápěstím.

Zápas dospěl do samostatných nájezdů, v nichž český brankář vychytal hráče Capitals a pro svůj tým vybojoval výhru. „Víme, že dokážeme hrát lépe, tentokrát jsme nebruslili tak dobře, jako obvykle,“ zhodnotil utkání pardubický rodák pro Detroit Free Press.

Detroit zatím vede zámořskou soutěž se 49 body před druhou Ottawou. „Liga je o hvězdách, lidé platí své peníze, aby viděli hrát ty nejlepší hráče,“ nechal se slyšet český brankář na stránkách Dailytribune.com. „Velké hvězdy dávají góly a velcí brankáři dělají skvělé zákroky. Hvězdy jsou pro NHL důležité,“ prohlásil Hašek.

„To mi připomíná, že když jsem přišel z Evropy, tak lidé hovořili o tom, že budu hvězda. Nyní lidé mluví o Crosbym, Malkinovi a Ovečkinovi. To je součást života, jedna hvězda vyhasíná, zatímco další se objevují,“ vzpomněl „Dominátor“ na počátky své kariéry.

Reklama