Hlavní obsah

Bitkař Simon má nový "rekord" NHL - nesmí hrát 30 zápasů

NEW YOURK

Vyhlášený bitkař Chris Simon dostal za další surový faul v NHL nejdelší trest v historii zámořské ligy. Za to, že u mantinelu šlápl zezadu na ležícího hokejistu Pittsburghu Jarkka Ruutua, nesmí nastoupit ve třiceti zápasech. Disciplinární trest mu ve středu udělilo vedení soutěže.

Článek

Pětatřicetiletý útočník New Yorku Islanders vynechal už pět utkání na začátku tohoto ročníku, protože si ještě z minulé sezony odpykával dosavadní maximální trest na 25 zápasů. Tento distanc inkasoval Simon v březnu za to, že sekl oběma rukama hokejkou do obličeje Ryana Hollwega v derby s Rangers.

Tentokrát se stal jeho obětí Ruutu. V sobotním duelu jej u mantinelu nejprve podrazil a klečícímu Finovi pak zezadu šlápl na nohu bruslí. Ruutu měl štěstí, že mu Simon nezpůsobil žádné zranění. Nechvalně proslulý hokejový rváč byl suspendován už poosmé v kariéře.

Už před vynesením trestu zareagovali na zatím poslední Simonův prohřešek představitelé Islanders a dohodli se s hráčem, že na nějaký čas vypadne z hokejového dění. "Až bude připraven se vrátit, stane se znovu součástí našeho týmu," uvedl v minulých dnech majitel klubu Charles Wang.

"Vzali jsme v úvahu několik faktorů, které vyústily v tak výjimečně dlouhý trest v historii NHL za incident, který se stal během zápasu," řekl člen vedení NHL Colin Campbell. "Bylo štěstí, že Ruutu po tom zákroku neutrpěl žádné zranění," poznamenal Campbell pro stránky nhl.com.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články