Hlavní obsah

Jestřábí letka v čele s Langem zazářila proti Nashvillu

CHICAGO

Chicago Blackhawks porazilo ve středečním zápase NHL Predátory z Nashvillu zejména díky dvěma gólům Roberta Langa. „Byl jsem překvapený, kolik jsem měl prostoru a času, abych mohl přesně zakončit,“ divil se po utkání bývalý útočník Detroitu Lang, který poprvé v sezóně nastoupil ve formaci s Martinem Havlátem a finským mladíkem Petri Kontiolou.

Článek

„Byl to jeden z těch důležitých zápasů. Je pěkné mít celé utkání hru pod kontrolou,“ pochvaloval si Robert Lang vítězný duel s Nashvillem na serveru Chicago Tribune. „Všichni hráli výborný zápas a každá formace odvedla to, co se od ní očekává. Ti, co mají dávat branky, je dali a každý odvedl svou práci,“ dodal český forvard.

„Bylo příjemné brzy vést a hrát s náskokem v zádech,“ uvedl po zápase pětadvacetiletý Patrick Sharp, který stejně jako Lang vsítil Predátorům dva góly.

Na obě Langovy trefy nahrával českému hokejistovi bývalý forvard Sparty Praha Martin Havlát, který přidal třetí asistenci v 19. minutě druhého dějství u gólu Sharpa. „Marty (Havlát) mě to skvěle naservíroval zpoza branky,“ pochválil Lang svého krajana v dresu Jestřábů na serveru sbrforum.com. „Byl jsem překvapený, kolik jsem měl prostoru a času, abych mohl přesně zakončit,“ divil se bývalý útočník Detroitu, jenž nastoupil ve formaci s Havlátem a Finem Kontiolou.

I Havlát si pochvaloval spolupráci nové Jestřábí lajny. „Robert (Lang) se výborně uvolnil a bylo to mnohem jednodušší. Byl vždy na správném místě a odehrál skvělý zápas,“ pochválil svého parťáka Havlát.

„Je to ta nejlepší formace, v které jsem kdy hrál,“ neskrýval nadšení Kontiola v rozhovoru pro Suntimes.com. „To nelze popsat, užíval jsem si to. Ti dva na sebe mluvili česky a já si pro sebe povídal finsky,“ svěřil se mladík, jenž byl do kádru Chicaga povolán v úterý z farmy a středeční duel byl jeho druhým zápasem v NHL.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články