Hlavní obsah

Hejduk: V tomto období je důležité sbírat body

Útočník Colorada Avalanche Milan Hejduk zazářil v nočním zápase proti New Yorku Rangers. V druhé třetině za nepříznivého stavu 0:1 dvěma góly v rozmezí čtyř minut otočil skóre a pomohl tak svému týmu ke konečné výhře 4:3 po prodloužení. „Je důležité sbírat v tomto období body. Zvláště v domácích zápasech,“ pochvaloval si po zápase Hejduk. jeho slova potvrzuje průběžná tabulka Severozápadní divize. První tři týmy, včetně Colorada, mají čtyřicet dva bodů, čtvrté Calgary jen o dva body méně.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Rodáka z Ústí nad Labem těšilo, že se jeho týmu podařilo ukořistit alespoň dva body, jelikož dobře zná útočnou sílu Jezdců. „V útočném pásmu si umí vytvořit velký tlak. Snažili jsme se je proto co nejméně pouštět před naší branku,“ vyprávěl Hejduk a neopomněl pochválit slovenského brankáře v dresu Colorada Petera Budaje, který si připsal dvacet úspěšných zásahů. „Předvedl několik opravdu skvělých zákroků.“

Colorado porazilo svého pátečního soupeře již posedmé v řadě. Tentokrát o tom v prodloužení rozhodl Polák Wojtek Wolski, který byl zároveň vyhlášen první hvězdou zápasu. Kromě vítězného gólu si připsal i asistenci při druhém Hejdukově gólu.

Ještě ve 24. minutě domácí prohrávali 0:1, pak ale přišly chvíle Milana Hejduka. Při přesilové hře mu zpoza branky připravil střeleckou pozici Brunette a jednatřicetiletý útočník zamířil přesně mezi Lundqvistovy betony. „Celou tuhle přesilovku jsme sehráli výborně,“ těšilo Hejduka.

O čtyři minuty později přidal svůj druhý gól. „Wolski skvěle forčekoval a následně mi puk perfektně předložil Paul Stastny. Pro mě už to pak byla hodně jednoduchá pozice,“ popisoval Hejduk, který tak po třiceti zápasech letošní sezóny má na svém kontě stejný počet bodů za patnáct branek a patnáct asistencí.

Reklama

Související témata: