Hlavní obsah

Brodeur se dostal na druhé místo historických tabulek brankářů s čistými konty

NEW JERSEY

V nedělním vítězném utkání Ďáblů v NHL nebyl hvězdou jen Patrik Eliáš, který sice utkání proti Calgary rozhodl jedinou brankou v prodloužení, ovšem pochvalu si zaslouží i brankář New Jersey Martin Brodeur. Ten si třetí vychytanou nulou v sezóně zajistil druhou příčku v historických tabulkách brankářů, kteří zvládli utkání bez obdržené branky.

Článek

Martin Brodeur pomohl svému týmu k vítězství 30 úspěšnými zákroky a zároveň svým dalším bezbrankovým utkáním předstihl George Haineswortha, se kterým shodně okupoval druhou a třetí příčku v historických tabulkách.

„Byl to podivný zápas. Plameny hrály spoustu přesilovek a z toho pramenily jejich největší šance a většina střel. Rozhodně to bylo hezké vyhrát zápas v prodloužení,“ řekl k vítěznému utkání na stránkách espn.com Brodeur. Brankářská legenda se svou třetí vychytanou nulou dostala na celkové číslo 95 shutoutů a před sebou už má jen na prvním místě Terryho Sawchuka se 103 bezbrankovými zápasy.

V utkání s Calgary přemohl gólman New Jersey svého konkurenta v brance Plamenů Mika Kiprusoffa, který inkasoval gól z hole Patrika Eliáše po 25 sekundách nastavení. Kiprusoff si v utkání připsal 21 zákroků.

„Bylo nám jasné, že nás brankář soupeře k ničemu moc nepustí. Obzvlášť když se jedná o jednoho z nejlepších gólmanů. Všichni jsme museli tvrdě pracovat a já musel být bystrý,“ uvědomoval si sílu soupeře Brodeur.

Reklama