Hlavní obsah

Špaček bude v lednu kapitánem Buffala

Český hokejový obránce Jaroslav Špaček byl pro leden jmenován kapitánem Buffala. 'Céčko' na dresu tak bude mít třiatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa už v úterním utkání pod otevřeným nebem mezi Sabres a Pittsburghem. Buffalo v této sezóně mění kapitána každý měsíc.

Článek

Špaček přebere tuto poctu po obránci Brianu Campbellovi, předtím nosili 'céčko' Toni Lydman a Jochen Hecht.

"Je to sice jen písmeno, ale někdy po skončení kariéry si člověk vzpomene a řekne si: 'Jednou jsou to měl na dresu.' Je to velice příjemný pocit," řekl Špaček zámořským novinářům.

"Opravdu si to zaslouží. Hraje velice dobře a dává do zápasů všechno. Má z hokeje potěšení a bojuje možná nejvíce z celého týmu," odůvodnil svou volbu nového kapitána trenér Lindy Ruff.

Špaček bude aktuálně třetím českým kapitánem v NHL vedle Jaromíra Jágra z New Yorku Rangers a Roberta Holíka z Atlanty. Rodák z Rokycan působí v Buffalu druhou sezónu a má v ní na kontě z 29 utkání 20 bodů za osm branek a 12 asistencí.

Celkem za devět ročníků v prestižní zámořské soutěži nasbíral Špaček za Floridu, Chicago, Columbus, Edmonton a Sabres v 590 zápasech 246 kanadských bodů.

Reklama