Hlavní obsah

Jágr byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne NHL

NEW YORK

Český hokejový útočník Jaromír Jágr byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne NHL. Pětatřicetiletý kapitán New Yorku Rangers při návratu střelecké formy zaznamenal ve třech zápasech sedm bodů za čtyři branky a tři asistence. Hlavního ocenění se dočkal ruský útočník Alexandr Ovečkin z Washingtonu.

Článek

Dvaadvacetiletý Ovečkin nasbíral ve třech duelech rovněž sedm bodů za pět tref a dvě přihrávky. K titulu první hvězdy týdne pomohlo lídrovi Capitals především galapředstavení v sobotním utkání proti Ottawě, v němž přispěl k vítězství 8:6 čtyřmi góly a přihrávkou.

Třetí v pořadí skončil gólman Jevgenij Nabokov ze San Jose, který vychytal ve všech třech utkání výhru, měl průměr 1,34 inkasovaného gólu na zápas a úspěšnost zákroků 94,9 procenta.

Jágr je čtvrtým českým hokejistou, který se objevil v této sezóně mezi vyvolenou trojicí. V polovině listopadu byl zvolen třetí hvězdou Martin Erat z Nashvillu, o tři týdny později získal v tradiční anketě první místo Milan Hejduk z Colorada před Dominikem Haškem z Detroitu.

Reklama