Hlavní obsah

Největší hvězdou prosince byl v NHL vyhlášen Spezza

Útočník Ottawy Jason Spezza si za své výkony v prosinci vysloužil ocenění pro největší hvězdu měsíce v NHL. Na dalších místech za ním skončili útočník Pavel Dacjuk z Detroitu a gólman San Jose Jevgenij Nabokov.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kanaďan Spezza byl v posledním měsíci roku 2007 nejproduktivnější z celé soutěže, ve 14 zápasech pomohl Senátorům k devíti výhrám 25 body (10+15). Pouze v jednom utkání během tohoto období vyšel bodově naprázdno a jeho produktivní série trvala od 12. do 29. prosince rovných deset duelů.

O pět let starší ruský technik Dacjuk nasbíral v dresu nejlepšího týmu soutěže 22 bodů (7+15). Red Wings i díky jeho příspěvku dvanáct z patnácti prosincových utkání vyhráli.

Dvaatřicetiletý kazašský rodák Nabokov je jediným gólmanem v NHL, jenž v této sezóně nastoupil od začátku do všech zápasů svého týmu. Žralokům pomohl v patnácti duelech k deseti výhrám, dosáhl na průměr 1,96 obdržené branky na zápas a zaznamenal procentuální úspěšnost zásahů 92,5. V prosinci si také připsal dva odchytané duely s nulou.

Reklama

Související témata: