Hlavní obsah

Jágr po dlouhé cestě do Calgary litoval těsné prohry

CALGARY

Hokejisté New Yorku Rangers přijeli ve středu po šesti letech do Calgary, aby prodloužili vítěznou sérii a zhasli domácí Plameny. S týmem ze Západní konference však Jezdci prohráli 3:4. Kapitán Rangers Jaromír Jágr se dokonce objevil na ledě Flames naposledy 4. listopadu 2000 v dresu Pittsburgu. „Je to zklamání, chtěli jsme zde zvítězit,“ žehral po zápase český forvard.

Článek

„Když jedete takovou dálku, tak nechcete odehrát jen dobré utkání, ale zvítězit,“ narážel Jaromír Jágr na stránkách deníku The Vancouver Sun na fakt, že Jezdci se s Calgary v NHL potkali letos poprvé a zároveň naposledy. Český útočník pak odehrál v hale Flames utkání naposledy 4. listopadu 2000 tehdy ještě v dresu Pittsburghu. „Jsem moc zklamaný, utekla nám první třetina a už jsme to nestáhli,“ dodal hráč s číslem 68.

Jágr přihrál spolu s Gomezem na první gól Rangers, který vsítil Michal Rozsíval a poté naservíroval pas Brendanu Shanahanovi, jehož branka však pouze upravila skóre na 3:4 ve prospěch Flames. „Poté, co jsme snížili na 1:2, tak jsme měli dvě velmi dobré šance, ale Kiprusoff je bohužel zlikvidoval,“ litoval český útočník.

„Ten Kiprusoff... je velmi pohotový,“ naříkal kapitán Rangers. „Velmi dobře čte hru a odhaduje, co uděláte, stejně jako Dominik Hašek,“ chválil po zápase Jágr brankáře Flames Miikku Kuprosoffa, který vychytal ve středu Jezdce, a pomohl tak přerušit jejich třízápasovou vítěznou sérii. „Tato schopnost je to, co dělí skvělé gólmany od těch dobrých,“ řekl závěrem Jágr.

Reklama

Související témata: