Hlavní obsah

Český gólman hvězdou zápasu NHL. I přes chválu kouče se cítil po výhře smutný

Denver/Praha

V zámoří si buduje skvělé renomé, za brankářskou jedničku Colorada Philippa Grubauera umí zaskočit výborně, dokonce má lepší statistiky než on. K výhře nad New Yorkem Islanders 3:1 pomohl Pavel Francouz 27 zásahy, stal se třetí hvězdou utkání, přesto byl ale trochu zklamaný.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Brankář Colorada Pavel Francouz se občerstvuje během utkání s New Yorkem Islanders.

Článek

Náladu mu trochu pokazil Brock Nelson, když mu 134 sekund před koncem pokazil čisté konto.

„Dneska jsem říkal tátovi, že vychytám nulu, takže jsem smutný, že to nakonec nedopadlo,“ mrzel plzeňského gólmana nesplněný slib otci, který se za ním přijel podívat do zámoří na tři zápasy.

„Na druhou stranu jsem ale hodně šťastný, že jsme vyhráli. To je vůbec nejdůležitější,“ dodal záhy.

V utkání si udržel úspěšnost zákroků na úctyhodných 96,4 procenta a celkově v sezoně se po 24 odchytaných zápasech v průměru drží na velmi solidních 92,3 procenta. Grubauer má z 36 utkání úspěšnost 91,6 procenta.

Colorado se po třech porážkách vrátilo na vítěznou vlnu a kouč Jared Bednar dával velké zásluhy právě českému gólmanovi.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Brankář Pavel Francouz během utkání s New Yorkem Islanders.

„Cítíme, že nám může vyhrát zápasy, což ostatně už celou sezonu dělá. Dokázal unést zátěž, když byl (Grubauer) mimo, máme v něm velkou oporu. Dnes byl velmi dobrý, ukázal pár skvělých zákroků. Párkrát jsme propadli, ale on to vždy zachránil,“ chválil Francouze trenér.

Avalanche se i díky českému reprezentantovi drží na třetí příčce Západní konference s jednobodovým odstupem na vedoucí Dallas.

Reklama

Související témata: