Hlavní obsah

Hudler pomohl Detroitu k výhře nad Chicagem dvěma asistencemi

NEW YORK

Nedělní program utkání NHL nabídl hokejovým fanouškům pouze dva zápasy. Detroit si vítězstvím 3:1 na ledě Chicaga upevnil vedoucí pozici v Západní konferenci, k čemuž dvěma asistencemi pomohl český hokejista Jiří Hudler. Na ledě Atlanty si za Buffalo připsal asistenci Aleš Kotalík, hostujícím hokejistům to ovšem nepomohlo, protože Trashers nakonec vyhráli 5:2.

Článek

Do branky Detroitu se místo českého brankáře Dominika Haška postavil Chris Osgood, který pomohl k vítězství svého týmu devatenácti úspěšnými zákroky. Na pokus Bourqueho z poslední minuty druhé třetiny byl ovšem krátký. Jednalo se nakonec o jediný úspěšný zásah hokejistů Chicaga, protože o zbylé branky se postarala Rudá křídla.

Utkání rozhodla první třetina, ve které Zetterberg po asistenci Hudlera vstřelil první gól zápasu již v první minutě. Do konce třetiny pak navýšil skóre Dan Cleary a gólový účet Detroitu zakončil brankou v přesilové hře Mikael Samuelsson, na kterou mu nahrával opět Hudler. Český útočník se stal druhou hvězdou zápasu.

V Atlantě viděli diváci celkem sedm branek. Šťastnější byli nakonec domácí hokejisté, kteří si poradili s Buffalem v poměru 5:2. Skóre utkání sice otevíral hostující Vanek, kterému přihrával Aleš Kotalík, ovšem poté Trashers chytili otěže zápasu do svých rukou a nakonec se radovali z vítězství. Dvěma brankami k tomu dopomohl Marián Hossa, který se stal také první hvězdou utkání.

Chicago - Detroit 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)
Branky: 40. Bourque - 1. Zetterberg (Hudler), 15. Cleary, 20. Samuelsson (Hudler). Zásahy brankářů: Chabibulin 28/25 - Osgood 20/19. Diváci: 21 869. Hvězdy utkání: Zetterberg, Hudler, Bourque.
Atlanta - Buffalo 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky: 10. a 46. Marián Hossa, 27. Dupuis, 42. Stuart, 60. Kovalčuk - 7. Vanek (Kotalík), 50. MacArthur. Zásahy brankářů: Hedberg 39/37 - Miller 29/25. Diváci: 15 213. Hvězdy utkání: Hossa, Hedberg, Stuart.

Reklama

Související témata: