Hlavní obsah

Hašek: Viděl jsem každý puk, proto jsem vychytal nulu

DETROIT/PRAHA

Nepřesvědčivé výkony českého gólmana Detroitu Red Wings Dominika Haška jsou pryč. Alespoň to tak vypadá. V utkání proti Lavinám z Colorada totiž dvaačtyřicetiletý gólman vychytal druhé čisté konto v řadě a přispěl k výhře svého týmu 1:0. „Vždy, když se vám podaří udržet čisté konto, musíte poděkovat celému týmu,“ svěřil se pro espn.com pardubický rodák.

Článek

„Bylo to vydřené vítězství, ale já se cítil skvěle. Bylo to oboustranně opatrné utkání. Já ale viděl každý puk, který na mě směřoval,“ ocitovala Haškova slova stránka detnews.com. Zápas nakonec rozhodla jediná úspěšná střela Pavla Dacjuka z konce druhé třetiny.

Hrdina naganského olympijského turnaje si na své konto připsal 79. čisté konto v NHL ve své kariéře. Puk ze své sítě navíc nelovil již 134 minut a 13 sekund. Hašek si uvědomuje, že za to vděčí nejenom svým zákrokům, ale i hře celého týmu. „Vždy, když se vám podaří udržet čisté konto, musíte poděkovat celému týmu. Ten totiž musí odevzdat skvělý výkon. Šlo na mě méně než dvacet střel, je zřejmé, že všichni hráli opravdu skvěle,“ publikovala jeho slova stránka espn.com.

Trenér Rudých křídel Mike Babcock se českého brankáře zastával v době, kdy se mu příliš nedařilo. Nyní nelituje. Dominik Hašek i Chris Osgood podávají výborné výkony. „Máme opravdu štěstí, v našem týmu jsou dva skvělí brankáři. Oba v poslední době podávají výtečné výkony,“ je spokojen Babcock.

Chelios druhý nejstarší hráč NHL

Velká pozornost se v zápase upínala také k druhému nejstaršímu hokejistovi, který kdy v zámořské soutěži nastoupil, obránci Chrisu Cheliosovi. Ten ve věku 45 let a 348 dní překonal Moe Robertse. „Jsem rád, že hraje se mnou. Když se mě někdo zeptá, jak je možné, že ve svém věku stále hraji, vždy se odkážu na něj,“ zavtipkoval Hašek na stránkách freep.com. „Je pro mě inspirací. Každý den vidím oheň v jeho očích. Ať už na ledě nebo mimo něj,“ dodal. Nejstarším hokejistou, který kdy v NHL nastoupil, byl Gordie Howe, když mu bylo 52 let a šest dní.

„Domnívám se, že je to něco, na co mohu být hrdý,“ řekl Chelios opět pro detnews.com. „Jsem velmi šťastný, že jsem mohl celých osm let hrát za tento tým. Jsem vděčný Red Wings, že mi dovolili prodloužit mou kariéru,“ řekl bek s čtyřiadvacítkou na dresu. „Nemohu dostatečně poděkovat ani fanouškům za to, jak se ke mně chovali,“ dodal Chelios.

Reklama