Hlavní obsah

Langova trefa nepomohla Chicagu ukončit sérii proher

NEW YORK

Český útočník Robert Lang vstřelil po asistenci krajana Martina Havláta ve středečním utkání NHL jedinou branku Chicaga, které v domácím prostředí podlehlo Dallasu 1:3. K sedmé porážce Blackhawks za sebou výrazně přispěl americký útočník Mike Modano, který si v utkání připsal tři asistence.

Článek

"Khabibulin jim chytal výtečně, ale přesto ho Stu (Barnes) za stavu 1:1 dokázal prostřelit z dálky," neskrýval po zápase radost z výhry trenér Dallasu Dave Tippett. "Byly to mé snad nejjednodušší asistence v kariéře," svěřil se po zápase Mike Modano, který v United Center přihrával na všechny branky Stars.

Spokojen pochopitelně nebyl kouč domácích Jestřábů Denis Savard. "Je to frustrující," shrnul hodnocení zápasů a nelichotivé série bez výhry do třech slov. "Měl jsme před sebou prázdnou bránu, ale minul jsem, mohlo to být 2:1 pro nás, byl to klíčový okamžik zápasu," litoval své promarněné šance Patrik Kane z Chicaga.

Dárek v podobě vítězství nadělili hokejisté Washingtonu svému trenérovi Bruci Boudreaovi k jeho 53. narozeninám. Hráči z hlavního města USA díky brankám svátečních střelců Donalda Brasheara a Davida Steckela porazili na svém ledě Colorado 2:1.

"Čisté konto by byl hezký bonus, ale pro mě je důležité, že jsme vyhráli," nelitoval jednoho inkasovaného gólu veterán v brance Capitals Olaf Kölzig. "Pokud by to skončilo 1:0, tak pak by to bylo jiné," dodal rodák z Johannesburgu.

Obhájce Stanleyova poháru Anaheim přehrál ve své aréně Toronto jednoznačně 5:0 a po nepovedeném začátku stoupají Ducks tabulkou. Po středečním vítězství má Anaheim stejně bodu jako v Západní konferenci třetí Vancouver. Premiérovou trefu v tomto ročníku zaznamenal Brandon Bochenski, kterého minulý týden získalo vedení Ducks z Bostonu.

Washington - Colorado 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky: 43. Brashear, 57. Steckel - 57. Svatoš. Zásahy brankářů: Kolzig 19/1 - Theodore 23/2. Diváci: 16 168. Hvězdy utkání: Laich, Kolzig, Morrisonn (všichni WSH).
Chicago - Dallas 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky: 7. Lang (Havlát) - 19. Eriksson, 54. Barnes, 60. Morrow. Zásahy brankářů: Khabibulin 29/2 - Turco 18/1. Diváci: 15 469. Hvězdy utkání: Modano (DAL), Keith (CHI), Turco (DAL).
Anaheim - Toronto 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
Branky: 3. Bertuzzi, 20. Perry, 45. Bochenski, 47. Weight, 50. Kunitz. Zásahy brankářů: Giguere 28/0 - Toskala 24/5. Diváci: 17 174. Hvězdy utkání: Bertuzzi, Getzlaf, Giguere (všichni ANA).

Reklama

Související témata: