Hlavní obsah

Numminen se letos po operaci srdce do NHL zřejmě nevrátí

BUFFALO

Hokejový obránce Teppo Numminen musí odložit svůj návrat do NHL po zářijové operaci srdce, při níž mu lékaři napravili vadnou chlopeň. Devětatřicetiletý hráč Buffala se při návštěvě kliniky v Clevelandu dozvěděl, že má zůstat v klidu ještě další dva měsíce. Jeho srdce je prý v pořádku, ale čas na zahojení ještě potřebuje hrudní kost.

Článek

Numminen byl zprávou zaskočen, i proto, že již měsíc trénuje s týmem Sabres a za jeden až dva týdny se chtěl vrátit k zápasům. "Něco takového člověka zklame vždycky. Věci šly dobře, dostával jsem se do formy a už se těšil na okamžik, kdy budu znovu hrát," řekl Numminen novinářům.

S novou prognózou přišli lékaři poté, co prostudovali výsledky testů, jim se Numminen podrobil minulý týden. Hokejista by podle nich měl být mimo hru alespoň šest měsíců po operaci, aby se vyhnul fyzickému kontaktu. Rodák z Tampere by se tak neměl objevit v NHL nejméně do poloviny března. Pokud se Buffalo neprobojuje do play off, skončí týmu sezona 5. dubna.

Numminen, který měl od dětství srdeční šelest a operace mu byla doporučena po běžné kontrole před nástupem do tréninkového kempu, již dříve uvedl, že chce hrát hokej i v příštím ročníku.

Reklama

Související témata: