Hlavní obsah

Vokoun a Tomáš Kaberle se představí v Utkání hvězd NHL

PRAHA

Dva čeští hokejisté se představí v Utkání hvězd severoamerické NHL, které se bude hrát v neděli 27. ledna v Atlantě. Zatímco ve výběru Západní konference zástupci z tuzemska chybí, Východ budou reprezentovat v prestižní exhibici brankář Tomáš Vokoun z Floridy a obránce Tomáš Kaberle z Toronta.

Článek

Devětadvacetiletý Kaberle si zahraje All Star Game potřetí v kariéře a zopakuje si účast z loňska, kdy měl český hokej v Dallasu ještě díky útočníkovi Martinu Havlátovi z Chicaga také dvojnásobné zastoupení. O dva roky starší Vokoun si zachytá v Utkání hvězd podruhé, ale zatímco v roce 2004 při působení v Nashvillu hájil branku Západu, nyní se představí na druhé straně.

Ve výběru, který dává dohromady NHL společně s generálními manažery všech týmů, se stejně jako loni nepředstaví ani stálice předešlých exhibičních duelů Jaromír Jágr z New Yorku Rangers, který má na kontě z minulých let devět startů. Nedostalo se ani na Václava Prospala z Tampy Bay, jenž je nejproduktivnějším českým hráčem v této sezoně NHL a celkově mu patří 20. místo.

Pořádající Atlantu budou zastupovat dvě hvězdy - slovenský útočník Marián Hossa a ruský kanonýr Ilja Kovalčuk. V nominaci Východu, který bude koučovat trenér Ottawy John Paddock, jsou celkem čtyři nováčci All Star Game. Už v zahajovací sestavě se objevil podle hlasování fanoušků obránce Andrej Markov z Montrealu a premiéra čeká také gólmana Ricka DiPietra z New Yorku Islanders a útočníky Jasona Spezzu z Ottawy s Mikem Richardsem z Philadephie.

Nebude chybět hvězdný útok Ottawy

V již dříve zveřejněné zahajovací sestavě se objeví vedle Markova gólman Martin Brodeur z New Jersey, slovenský bek Zdeno Chára z Bostonu a útočníci Sidney Crosby z Pittsburghu, Vincent Lecavalier z Tampy Bay a Daniel Alfredsson z Ottawy. V obraně doplnili tým ještě Kimmo Timonen z Philadelphie, Brian Campbell z Buffala a Sergej Gončar z Pittsburghu.

Dostalo se také díky zařazení Spezzy a Danyho Heatleyho společně s Alfredssonem na celý hvězdný útok Ottawy. Naposledy se dala dohromady celá ofenzivní formace z jednoho klubu v roce 1992, kdy to bylo trio z Pittsburghu Mario Lemieux, Jaromír Jágr a Kevin Stevens.

Nominace se dočkali opět také Martin St. Louis z Tampy Bay, Alexandr Ovečkin z Washingtonu, Scott Gomez z New Yorku Rangers a Eric Staal z Caroliny. Naopak chybět bude nejužitečnější hráč loňského utkání hvězd útočník Daniel Briere, jenž po odchodu z Buffala hájí barvy Philadelphie.

Reklama