Hlavní obsah

Forsberg by se mohl vrátit do Philadelphie

Pokud se hokejový útočník Peter Forsberg dá znovu zdravotně do pořádku, mohl by opět obléci dres týmu NHL Philadelphia Flyers. Jeho někdejší klub má o svou bývalou hvězdu enormní zájem a podle deníku Courier-Post má dokonce pro švédského centra už připravenou i smlouvu. Jenže čtyřiatřicetiletý Forsberg nehodlá po vleklých zdravotních potížících nic uspěchat a prozatím s návratem k hokeji vyčkává.

Článek

"Pokud bude jeho noha v pořádku, vrátí se. Když ne, tak to neudělá. Chce být připraven tak, aby mohl předvádět hru na takové úrovni, jakou si představuje," tvrdí Forsbergův agent Don Baizley. Jeho svěřenec se stále připravuje v domovském Örnsköldviku a testuje zátěž po operaci pravého kotníku. Možný návrat do NHL by se rozhodně neměl uskutečnit dříve než na začátku února.

A pokud by se pak vrátil, ve Philadelphii by měl mít dobré podmínky. Letci mají pod platovým stropem prostor ve výši 2,4 milionu dolarů, navíc mohou dalších 550 tisíc uvolnit přesunem obránce Fitzpatricka do farmářského týmu Phantoms. "Peter je svůj největší kritik. Bude chtít být v nejlepší formě, než se rozhodne k návratu," myslí si generální manažer Philadelphie Paul Holmgren. "Pokud si nebude jistý, že může hrát na špičkové úrovni, tak se nebude chtít vrátit. Říkal mi, jak by rozpačitý z toho, jak hrál minulý ročník," dodal útočník Flyers Simon Gagne.

Forsberg  pobývá ve Švédsku už od konce poslední sezóny NHL a dává se dohromady po operaci pravého kotníku a potížích s kýlou. Od té doby se neustále vynořují zprávy o jeho dalším možném angažmá. Zájemců je hodně: chtěl ho Detroit, Colorado, Calgary, Dallas, do Vancouveru jej lákal spoluhráč z juniorských časů Markus Näslund, do Ottawy zase krajan Daniel Alfredsson.

Reklama

Související témata: