Hlavní obsah

Americký tisk: Zápasy hokejistů Rangers v Praze jsou už dohodnuté

NEW YORK/PRAHA

Podle amerického listu NY Daily News už bylo dosaženo dohody o začátku příštího ročníku NHL v Praze a Stockholmu. Zatímco ve švédské metropoli by se podle listu měly hrát zápasy mezi Ottawou a Pittsburghem, v Praze proti sobě mají nastoupit týmy New York Rangers a Tampa Bay Lightning. Společnost Česká sportovní, která s plánem přivézt NHL do Česka přišla, však jakoukoliv dohodu prozatím popírá.

Článek

"Těchto spekulací se v zámoří nebo i České republice neustále vynořuje spousta. Stále však platí, že Česká sportovní bude prezentovat start NHL v Praze až v okamžiku, kdy bude definitivně uzavřena dohoda mezi oběma stranami. Jednání pořád probíhají," řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí společnosti Česká sportovní Karel Tejkal.

Zároveň odmítl i dohady o tom, zda se v Praze, pokud dojde k dohodě, utkají právě New York Rangers a Tampa Bay. "Cílem České sportovní je přivést do Česka zápas NHL, celá věc nestojí na dohodě s Rangers. Pochopitelně je ale možný příjezd právě tohoto týmu naší prioritou," dodal Tejkal.

Právě Rangers jsou totiž pro českého fanouška velmi atraktivní. V jeho kádru jsou momentálně čeští hráči Michal Rozsíval, Marek Malík, Petr Průcha, Martin Straka a především Jaromír Jágr. Jenže ten ještě nemá na příští sezónu smlouvu a dokonce se spekuluje o jeho výměně, v Praze by se tak v případě opravdového příjezdu Rangers nakonec vůbec nemusel objevit.

Daily News tvrdí, že Rangers budou mít kemp před příští sezónou v září ve švýcarském Bernu a odehrají zde i nějaké exhibiční zápasy s evropskými mužstvy. Pak se přesunou do Prahy, kde nastoupí ke dvěma zápasům s Tampou. Vedení NHL prý má o tom oficiálně informovat během Utkání hvězd příští víkend v Atlantě.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec