Hlavní obsah

Nash parádním kouskem porazil Gretzkého Kojoty

PHOENIX

Byla to branka, nad kterou se všichni zámořští komentátoři rozplývají nadšením a označují ji za nejhezčí nejen v této sezóně hokejové NHL. Útočník Columbusu Rick Nash se v závěru pátečního zápasu na ledě Phoenixu chopil puku, udělal kličku jednomu obránci, pak druhému, nakonec obelstil i gólmana a skóroval do prázdné branky. Jeho gól navíc rozhodl o vítězství Columbusu 4:3.

Článek

Rick Nash byl jednoznačně největší hvězdou celého zápasu. Nejprve ve druhé třetině vyrovnal na 1:1 a před třetí částí ještě přihrál na vedoucí gól Rostislavu Kleslovi. Za vedení 3:2 tři minuty před koncem však Nash udělal chybu, která z něj mohla udělat naopak smutnou postavu zápasu. Za hru vysokou holí putoval na trestnou lavici a Phoenix vzápětí zásluhou Martina Hanzala vyrovnal.

"Měl jsem svoji hůl lépe kontrolovat. Cítil jsem se pěkně mizerně, když soupeř minutu a půl před koncem vyrovnal," sypal si Nash popel na hlavu. A rozhodl se s tím ještě v závěru něco udělat, osud zápasu  vzal kanadský útočník do svých rukou.

Puk měl jako na provázku 

V poslední minutě zápasu vypíchl na obranné modré rozehrávku Morrisovi, puk se odrazil k Pecovi, jenž okamžitě vyslal Nashe vpřed. Před ním však byli kromě brankáře i dva vracející se obránci Phoenixu. To ale hvězdě Columbusu pramálo vadilo. Nejprve si kličkou pohrál s Morrisem, pak i s Ballardem a nakonec zahanbil i gólmana Tellqvista. Rozhodující gól zápasu už střílel 22 vteřin před koncem do prázdné branky.

"Stalo se to hrozně rychle, jen jsem se snažil udělat to nejlepší, co bylo v dané situaci možné," vykládal krátce po zápase Nash. A že se mu to opravdu povedlo. "Připadalo mi, jako bych měl puk na provázku. Udělal jsem několik kliček, ale pořád jsem jej měl u sebe," dodal.

"Nash a Žerděv předvedli ve třetí třetině opravdu světové góly. Naši dva nejlepší hráči předvedli přesně to, k čemu je potřebujeme. Ke střílení gólů," pěl chválu na své svěřence trenér Columbusu Ken Hitchcock. "Celý zápas jsme byli o krok napřed, zasloužili jsme si vyhrát," tvrdil český obránce Columbusu Rostislav Klesla. "Byli pracovitější a nakonec nás přehráli," uznal i trenér Kojotů Wayne Gretzky.

Reklama