Hlavní obsah

Brankář Pöpperle je po operaci kolena, sezóna pro něj skončila

PRAHA

Pro českého hokejového brankáře Tomáše Pöpperleho předčasně skončila sezóna. Třiadvacetiletý vicemistr světa z roku 2006, který působil na farmě Columbusu v celku Syracuse Crunch v nižší soutěži AHL, si poranil v závěru prosince koleno a musel na operaci. Do hokejové výzbroje by se měl znovu obléct až v létě.

Foto: čtk

Brankáři české hokejové reprezentace (zleva) Adam Svoboda, Milan Hnilička a Tomáš Pöpperle při tréninku.

Článek

"Při jednom z utkání si natrhl postranní i zadní křížový vaz v koleně. Okamžitě musel na operaci," řekl hráčův zástupce Jaromír Henyš serveru hokej.cz. Hned prý bylo jasné, že Pöpperleho čeká dlouhá pauza. "Léčení bude dlouhé, nejdřív se na brusle postaví během letní přestávky," uvedl Henyš.

Pöpperle v této sezóně odchytal v AHL 17 zápasů, v NHL se nepředstavil. V elitní soutěži dosud absolvoval pouze dva starty v ročníku 2006/07.

Bývalý hráč pražské Sparty, který před odchodem do zámoří pomohl Eisbärenu Berlín vybojovat německý titul, absolvoval operaci v USA, kde nyní rehabilituje. "S vedením Blue Jackets jsme se pokoušeli vyřídit, aby mohl Tomáš odletět na léčení do Čech, ale klub to vyloučil," dodal Henyš.

Reklama