Hlavní obsah

Crosby má těžký výron kotníku a čeká ho dvouměsíční pauza

Hvězdný kanadský hokejista Sidney Crosby z Pittsburghu dnes podstoupil podrobnější vyšetření zraněné pravé nohy, které potvrdilo původní prognózy o těžkém výronu kotníku. Páteční utkání NHL proti Tampě Bay, při němž nešťastně narazil do hrazení, tak bylo pro dvacetiletého útočníka na dlouhou dobu poslední; podle klubového webu Tučňáků ho totiž čeká pauza na šest až osm týdnů.

Článek

Vedení Penguins v pondělí zařadilo Crosbyho na listinu zraněných hráčů, aby měl tým prostor na soupisce. Talentovaný centr určitě zmešká tradiční Utkání hvězd, které je na programu v neděli v Atlantě, a kam ho fanoušci nominovali s největším počtem hlasů mezi všemi hráči NHL.

"Věřil jsem, že by mohly stačit nanejvýš tak tři až čtyři týdny," přiznal vítěz kanadského bodování uplynulé sezóny poté, co se v úterý dozvěděl nemilosrdný ortel. Těžkým zraněním, nejvážnějším dosavadní kariéry, přišel o šanci obhájit Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče ligy. Jeho bilance se zatím zastavila na 20 gólech a 43 asistencích.

Pokud bude Crosby potřebovat k rehabilitaci celé dva měsíce, vrátí se na led až v polovině března, kdy budou zbývat jen přibližně tři týdny do konce základní části NHL. "Právě teď je to všechno jen o léčení, musím být opatrný, abych s návratem na led nespěchal," dodal.

Stejné zranění s poškozením šlach, které spojují lýtkovou a holenní kost, utrpěl na počátku prosince i brankář Pittsburghu Marc-Andre Fleury a do hry se dosud nevrátil.

Reklama

Související témata: