Hlavní obsah

Malkin náhradou za zraněného Crosbyho při Utkání hvězd NHL

NEW YORK

Ruský hokejista Jevgenij Malkin dostane v NHL šanci ukázat se při Utkání hvězd, které se odehraje 27. ledna v Atlantě. Jednadvacetiletý Rus nahradí ve výběru Východní konference svého zraněného spoluhráče z Pittsburghu Sidneyho Crosbyho. Kapitán Tučňáků bude svému týmu chybět pro zranění kotníku šest až osm týdnů.

Článek

Malkin je jedním z pětice náhradníků, kteří v souboji Východní a Západní konference "zaskočí" za hráče, kteří se zranili či z utkání v Atlantě omluvili. Překvapením je nominace bostonského brankáře Tima Thomase, jenž zaskočí za Martina Brodeura. Stálice v brance Devils se již dříve omluvila z rodinných důvodů.

Žádný z gólmanů, kteří byli fanoušky zvoleni do zahajovací sestavy, tak v Atlantě nenastoupí. Roberto Luongo, který měl hájit svatyni Západu, odřekl účast, neboť chce být se svou těhotnou ženou.

V divácky atraktivním zápase budou chybět například Henrik Zetterberg z Detroitu, Paul Stastny z Colorada, Dany Heatley z Ottawy nebo Sergej Zubov z Dallasu. Uvolněná místo zaujmou Mike Ribeiro z týmu Stars a Scott Niedermayer s Coreyem Perrym, oba z týmu obhájce Stanley Cupu Anaheimu. Pro Perryho bude zápas hvězd premiérovým.

Největší zastoupení čtyř hráčů budou mít v All-Star Game díky dodatečné niminaci Perryho a Niedermayera právě hráči Ducks.

Reklama

Související témata: