Hlavní obsah

Vokoun pomohl v Utkání hvězd k výhře Východní konference 18 zákroky

V Utkání hvězd NHL vyhráli hokejisté Východní konference s českým zadákem Tomášem Kaberlem a brankářem Tomášem Vokounem nad výběrem Západu 8:7 díky gólu Marka Savarda 21 sekund před koncem třetí třetiny. Oplatili tak soupeři loňskou prohru 9:12 z Dallasu. Český gólman nastoupil do zápasu na druhou třetinu a čelil 20 střelám, z nichž pouze dvě prošly za jeho záda.

Článek

Hvězdami utkání byli v Atlantě vyhlášeni Eric Staal z Caroliny, který si v barvách vítězného týmu připsal dva góly a jednu asistenci. Tým Západu sice vedl bleskovou brankou Ricka Nashe z dvanácté sekundy úvodního dějství, ale poté soupeř do konce třetiny pěti brankami stav otočil.

Ve druhé dvacetiminutovce viděli fanoušci ve Philips Arena v Atlantě velký nápor hvězd ze Západní konference, který korunovali dvěma přesnými trefami a snížili na 3:5. Stejně jako v první části zaznamenal i ve druhém dějství gól Nash z Columbusu.

„Začali jsme pomaleji a oni toho dokázali využít,“ řekl po utkání střelec třech branek Nash, který ve druhé části překonal i českého brankáře Tomáše Vokouna. Karlovarský rodák několikrát podržel svůj tým a proti pokusům Gaboríka či Getzlafa vytáhl skvělé zákroky. Dvakrát rovněž pomohla jednatřicetileté opoře Floridy konstrukce brány.

Druhý český zástupce v All - Star Game zadák Toronta Tomáš Kaberle, jenž získal ocenění nejpřesnějšího střelce NHL, vyšel v neděli bodově na prázdno.

Na branku Savarda již Západ odpovědět nestihl

V závěrečné třetině srovnal Západ díky Nashovi na 5:5, ale v zápětí poslal Východ do vedení Slovák Marián Hossa. Ještě dvakrát se podařilo hráčům ze Západní konference vyrovnat, ale na branku Marca Savarda v čase 19:39 již odpověď neměli.

„Nebyla to těžká střela, ale přesto jsem se cítil sakra dobře, když prošla až do brány,“ svěřil se zámořským novinářům Savard. „Dát vítězný gól je vždy skvělý pocit,“ dodal třicetiletý Kanaďan hájící v NHL barvy Bostonu.

Brankáři Západu Jevgenij Nabokovovi se podařilo ve druhé části neinkasovat. Ruský gólman strážící svatyni San Jose tak vyrovnal rekord svého krajana Nikolaje Khabibulina, jemuž se podobný kousek zdařil v roce 2002.

Východní konference - Západní konference 8:7 (5:1, 0:2, 3:4)
Branky a nahrávky: 2. E. Staal (Campbell, Malkin), 10. Markov (M. Richards, Marián Hossa), 14. Ovečkin (Spezza, St. Louis), 16. Campbell (Malkin, Lecavalier), 18. Ovečkin (St. Louis, Spezza), 45. Marián Hossa (Gomez, Chára), 53. E. Staal (Kovalčuk, Savard), 60. Savard (Campbell, E. Staal) - 1. R. Nash, 30. R. Nash (Dacjuk), 36. S. Niedermayer (J. Thornton, H. Sedin), 41. Getzlaf (Jovanovski), 42. R. Nash (Keith), 46. Phaneuf (Getzlaf, Arnott), 51. Gáborík (H. Sedin). Rozhodčí: Watson, Martell - Seitz, Dapuzzo. Bez vyloučení. Zásahy brankářů: DiPietro 13/1, Vokoun 20/2, Thomas 18/4 - Osgood 16/5, Nabokov 8/0, Legace 9/3. Diváci: 18 644. Hvězdy utkání: E. Staal (Východ. konf., CAR), R. Nash (Západ. konf., CLS), B. Cambell (Východ. konf., BUF).
Východní konference: DiPietro (21. Vokoun, 41. Thomas) - Markov, Chára, Campbell, Gončar, Timonen, T. Kaberle - Alfredsson, Lecavalier, Kovalčuk - Ovečkin, Spezza, St. Louis - E. Staal, Malkin, Savard - Marián Hossa, M. Richards, Gomez. Trenér: John Paddock.
Západní konference: Osgood (21. Nabokov, 41. Legace) - Phaneuf, Lidström, Pronger, Keith, S. Niedermayer, Jovanovski - Iginla, Dacjuk, R. Nash - Ribeiro, Horcoff, Kopitar - Perry, Arnott, Getzlaf - H. Sedin, J. Thornton, Gáborík. Trenéři: Mike Babcock a Ron Wilson.

Reklama