Hlavní obsah

Vokoun si All-Star Game užíval, ale měl se co ohánět

NEW YORK

Český brankář Tomáš Vokoun byl v nedělním Utkání hvězd NHL v Atlantě nejzaměstnanějším gólmanem. Ve druhé třetině vystřídal v bráně Východní konference Ricka DiPietra a z dvaceti střel inkasoval dvakrát. Ve třetí části přenechal místo v kleci svému kolegovi Timu Thomasovi. Výběr Východní konference nakonec zvítězil těsně 8:7. „Užíval jsem si to,“ přiznal jednatřicetiletý gólman Floridy.

Článek

„Nehrál jsem pod žádným tlakem,“ prozradil Vokoun na stránkách Sun-Sentinel.com. Ve druhé části pomohla českému brankáři dvakrát konstrukce branky. Nestačil pouze na střely Ricka Nashe a Scotta Niedermayera. "Měl jsem se co ohánět, ale nepřekvapilo mě to," dodal.

Pro strážce svatyně Floridy to bylo druhé vystoupení v Utkání Hvězd. Premiéru si odbyl před čtyřmi lety, kdy hájil barvy Nashvillu Predators.

„Každý, kdo zde hraje, je ohromně talentovaný,“ pochválil kvalitu svých spoluhráčů i soupeře. „A zvláště pokud mají dost času a dáte jim hodně prostoru,“ upozornil Vokoun. „All-Star Game je pro brankáře nesmírně těžké,“ podotknul karlovarský rodák, jenž do velkého hokeje nakoukl v dresu Kladna.

Reklama

Související témata: