Hlavní obsah

Emery má opět potíže, znovu dorazil pozdě na trénink

Další problémy si přidělal brankář hokejistů Ottawy Ray Emery. Pětadvacetiletý rodák z Cayugy dorazil na první trénink Senátorů po přestávce na Zápas hvězd čtyři minuty poté, co spoluhráči vyjeli na led tréninkové plochy na Long Islandu v New Yorku. Podle stránek kanadské televize TSN dostal Emery vzápětí pokyn, aby se k týmu nepřipojoval.

Článek

„Rozhodl jsem se, že nepůjdeme na led před čtvrtou odpoledne a když tam on nebyl, neměl jsem jinou možnost,“ řekl po tréninku novinářům trenér John Paddock. Podle zdrojů TSN si Emery myslel, že trénink je v hale Islanders Nassau Coliseu a ne v tréninkovém komplexu.

Už v minulosti se nechal Paddock slyšet, že chce mít tým hodinu před tréninkem pohromadě. Emerymu se to už podruhé v aktuálním ročníku nepodařilo... Brankář přitom v létě podepsal novou lukrativní smlouvu, zaručující mu během tří let 9,5 miliónu dolarů (166 miliónů korun).

V posledním ročníku mladý gólman pomohl Ottawě do finále Stanley Cupu, kde Senátoři nestačili na Anaheim. Během letní přestávky se 99. hráč vstupního draftu 2001 podrobil operaci zápěstí a vzápětí byl aktérem incidentu se starším motorkářem na dálnici v Ottawě.

Ottawa vede konferenci

Ottawě se ale v úvodu sezóny dařilo, což byla velká zásluha náhradního brankáře Martina Gerbera. Třiatřicetiletý vítěz Stanley Cupu z roku 2006 letos z 38 zápasů vyhrál 22 a úspěšnost zákroků má přes 90 procent.

Po Emeryho návratu trenér Paddock v médiích zpochybnil gólmanovo tréninkové nasazení poté, co se Emery během boje o post jedničky nezúčastnil dobrovolného tréninku. Emeryho kritizoval i kapitán Daniel Alfredsson.

Loni v prosinci Emery poprvé dorazil na trénink později, než si kouč představoval, a po rozmíšce jej Paddock poslal domů. Gólman jen vztekle holí srazil lahve s vodou. O dva týdny později se brankář dokonce na tréninku před zraky kamer popral s týmovým rváčem Brianem McGrattanem.

Ottawa je nejlepším celkem Východní konference s 66 body, v úterý se představí na ledě New York Islanders.

Reklama

Související témata: