Hlavní obsah

Toronto trápí marodka, Tlustý dostane šanci hrát se Sundinem

TORONTO

Český útočník Jiří Tlustý byl měl v nejbližších dnech dostat znovu velkou šanci prokázat svůj hokejový talent v prvním týmu Toronta v zámořské NHL. Kanadský celek totiž trápí rozsáhlá marodka, na níž jsou mezi šesticí hráčů i dva elitní útočníci, a kouč Paul Maurice plánuje postavit Tlustého do první útočné formace ke slavnému Švédovi a zároveň kapitánovi týmu Matsi Sundinovi.

Článek

Maple Leafs dnes přivítají na svém ledě St. Louis a oba zranění útočníci Alexander Steen i Alexej Ponikarovskij nebudou podle odhadů k dispozici nejméně do poloviny února. V případě Ponikarovského bude nucená pauza ještě o minimálně dva týdny delší.

Před Tlustým, jenž byl první volbou Toronta během draftu 2006 a celkově 13. vybraným hráčem, se tak otevírá velká šance. "Věřím, že bych mohl dostat více prostoru a času na ledě, než jsem dostal v posledních pěti zápasech. Každopádně se pokusím hrát nejlépe, jak umím," řekl Tlustý novinářům po pondělním tréninku. V předchozích duelech pobyl na ledě nejdéle při tom posledním ve Washingtonu, deset a půl minuty.

Toronto ztrácí na postup do play off šest bodů

Toronto by vzhledem ke svému postavení ve Východní konferenci potřebovalo, aby se Tlustý předvedl v podobném světle jako při svém debutu ve slavné soutěži, když na konci října vstřelil Pittsburghu dva góly. Maple Leafs ztrácejí na poslední postupovou příčku do bojů o Stanleyův poháru šest bodů. "Potřebujeme právě teď hodně vítězit, protože do play off chce každý," konstatoval Tlustý, jenž se od své povedené premiéry "proslavil" především skandálem s necudnými fotkami, které se objevily na internetu.

Devatenáctiletý rodák ze Slaného připustil, že z možnosti hrát po Sundinově boku bude nervózní. "Hrál jsem v třetí lajně, čekal jsem na šanci a snad jsem svou práci dělal dobře. Pracoval jsem hodně tvrdě a teď se mi to snad vrátí," prohlásil Tlustý, jenž si jako nováček připsal v 27 zápasech této sezóny šest kanadských bodů za tři góly a tři finální přihrávky.

Reklama

Související témata: