Hlavní obsah

Hemského trápí zápěstí, kouče Oilers štvou nepotrestaná sekání

EDMONTON

Tahoun hokejistů Edmontonu Aleš Hemský hraje už dva týdny s bolestivě zraněným zápěstím a kouče Oilers Craiga MacTavishe štve, že sekání soupeřů na českého útočníka zůstávají nepotrestaná. Právě z jednoho takového zákroku pramení současné problémy Hemského, který tak nastupuje do zápasů se sebezapřením a nemůže podávat stoprocentní výkony.

Článek

Postižené místo Hemského v poslední době začalo trápit ještě víc; druhý nejproduktivnější hráč Olejářů ani ve středu netrénoval, ale v pátek by měl proti Dallasu nastoupit. Pauza pro Utkání hvězd Hemskému k doléčení nepomohla, zápěstí má stále nateklé a fialové. Opakovaně se podrobil rentgenovému vyšetření, které však žádnou zlomeninu neodhalilo.

"Dostanu za zápas hodně seker," řekl Hemský novinářům poté, co se klub rozhodl vyjádřit k jeho problémům a 'toleranci' rozhodčích k nedovoleným zákrokům na něj. "Zápěstí se zhoršuje, ale snažím se soustředit jen na hokej," doplnil.

Kouče MacTavishe už Hemského potíže pramenící ze soupeřových faulů rozladily. "Aleš má často puk a soupeři si jej hodně natěsno hlídají. Ale vedení soutěže pravděpodobně rezignovalo na tresty za sekání," prohlásil trenér Edmontonu. "Respekt, jaký má u rozhodčích, je nevyrovnaný. Rozhodně není takový, jaký mají jiní hráči v soutěži. Třeba Sheldon Souray dostal pět minut a stop na zápas za seknutí Shana Doana, a za stejný zákrok na Aleše rozhodčí neudělí ani dvě minuty," zlobil se MacTavish.

Hemskému údajně škodí, že fauly nepřihrává

Podle kouče Oilers by měli sudí rozdávat tresty bez ohledu na to, kdo zákrok udělá nebo koho fauluje. "Ale Aleš si pořád stěžuje u rozhodčích, navíc nesimuluje a nepředstírá gesta, která jsou potřeba k udělení trestu," hledal MacTavish možné vysvětlení k tomu, že sudí podle něj nedovolené zákroky přehlížejí. "Některých hráčů se soupeř dotkne a už je z toho vyloučení," doplnil.

S čistou hrou tělem Hemský počítá. "Soupeři se mě snaží trefit, ale to je v pořádku, to je hokej. Někteří hráči soupeře se mě snaží vyřadit ze hry, je to jejich práce," navázal vyhlášený technik. Pramení z toho ale podle něj i nedovolené a ošklivé zákroky.

Hemský v této sezóně vynechal sedm utkání se zraněným kolenem. Jen zázrakem unikl vážnějšímu zranění před Vánoci, kdy jej fauloval kolenem Martin Lapointe z Chicaga.

Reklama

Související témata: