Hlavní obsah

Ovečkin prožil měsíc snů a byl vyhlášen v NHL hvězdou ledna

NEW YORK

Ruský hokejový útočník Alexandr Ovečkin korunoval skvělý první měsíc roku 2008 v NHL oceněním pro První hvězdu ledna. V něm dvaadvacetiletá opora Washingtonu nasbírala v 13 zápasech 22 bodů za 13 branek a devět asistencí. Ovečkin završil leden ve čtvrtek galapředstavením proti Montrealu, když přispěl čtyřmi góly a asistencí k výhře 5:4 v prodloužení a vyhoupl se se 70 body do čela kanadského bodování soutěže.

Článek

Na začátek letošního roku bude Ovečkin vzpomínat i z dalšího důvodu. Desátého ledna uzavřel rekordní smlouvu v historii NHL, když se upsal Capitals na příštích třináct let celkově za 124 miliónů dolarů. Washington se i díky Ovečkinově formě dostal ve Východní konferenci jen pět bodů za pozice zaručující postup do play-off.

Rodák z Moskvy si upevnil s 43 brankami pozici nejlepšího střelce soutěže a může vedle Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče bojovat i o Maurice Richard Trophy. Ovečkin o sobě dal vědět i minulý týden v Utkání hvězd v Atlantě, kdy pomohl v dovednostních soutěžích k vítězství Východu nad Západem a dvěma góly přispěl také k úspěchu svého výběru v samotné exhibici.

Druhou hvězdou ledna byl zvolen kanadský útočník Jean-Pierre Dumont z Nashvillu a třetím nejlepším hráčem se stal francouzský gólman Cristobal Huet z Montrealu. Dumont bodoval ve všech 14 utkáních v lednu, kdy si připsal 20 bodů za šest tref a 14 přihrávek. Huet chytal v 11 z 12 duelů Canadiens v uplynulém měsíci, připsal si osm výher a měl průměr 2,4 inkasované branky na zápas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články