Hlavní obsah

Rangers smazali náskok Montrealu, Češi byli u tří z pěti gólu

Již 0:3 prohrávali hokejisté NY Rangers v jediném nedělním střetnutí NHL na ledě Montrealu, ale přesto dokázali Jezdci zápas otočit a vyhrát 5:3. K obratu zavelel přesilovkovou trefou Michal Rozsíval, u níž asitoval i Martin Straka. Straka poté sám vsítil branku a uzavřel minutu a půl před koncem duelu skóre. Asistenci u vítězné trefy Chrise Druryho zaznamenal Petr Průcha.

Článek

Canadiens nezačali špatně, po 26. minutách hry svítil na kostce v Bell Center stav 3:0 v jejich prospěch a jen málokdo čekal, že by Montreal zápas ztratil. Poté se však Rangers vzmohli k velkému náporu a díky brankám Rozsívala, Dubinského a Gomeze utkání vyrovnali.

Nalomení domácí hráči inkasovali poté v 51. minutě z hole Chrise Druryho a jeho gól se ukázal jako vítězný. Canadiens již neodpověděli, naopak zisk bodů pečetil v čase 58:30 Martin Straka.

Jágr nebodoval ani potřetí v řadě

Brankář Rangers Henrik Lundqvist vyhrál již čtvrté z posledních pěti zápasů. Kapitán Jezdců Jaromír Jágr nezaznamenal branku ani asistenci již potřetí za sebou. Alexej Kovaljev z Montrealu vsítil svou třetí přesilovkovou trefu z posledních šesti utkání.

Montreal - New York Rangers 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Branky: 4. Markov, 14. Kovaljov, 26. Kosticyn z tr. střílení - 29. Rozsíval (Straka), 30. Dubinsky, 36. Gomez, 51. Drury (Průcha), 59. Straka. Zásahy brankářů: Huet 30/5 - Lundqvist 28/3. Diváci: 21 273. Hvězdy utkání: C. Drury (NYR), S. Kostitsyn, M. Komisarek (oba MTL).

Reklama