Hlavní obsah

Sobotka je rád za šanci v Bostonu a čeká na první gól

BOSTON

Český hokejový útočník Vladimír Sobotka přicházel do zámoří s vědomím toho, že nejspíše stráví celou sezónu ve farmářském týmu v nižší soutěži AHL. Jenže bývalý hráč pražské Slavie se nebývale chytil a dostal brzy šanci hrát i za Boston Bruins. V jeho dresu už nasbíral 24 startů v NHL, jen se mu zatím nepodařilo skórovat.

Článek

Přitom ve farmářském týmu v Providence měl bilanci deseti gólů a stejného počtu asistencí v osmnácti zápasech. V NHL ale na památeční puk, kterým by skóroval, zatím čeká marně. "Nevím, čím to je. Společně si s kluky v útoku vytvoříme dost šancí," cituje Sobotku deník Boston Globe. Český centr hraje převážně v útoku se Shawnem Thorntonem a Jeremy Reichem, a zatím má na kontě jen dvě asistence.

Trenér Bostonu však má s mladým svěřencem trpělivost. "Když přicházíte z jiné země, není jednoduché se adaptovat," tvrdí Claude Julien. "Je to velký rozdíl, především ve stylu hokeje. Ale líbí se mi tu, je to pro mne nový život. Jsem rád, že mi dal trenér a generální manažer šanci. Jsem překvapený, že tady jsem. Myslel jsem, že strávím celou sezónu v AHL," projevil Sobotka vděčnost.

V zámoří zatím dvacetiletý útočník zápolil také s angličtinou, ale už má za sebou první rozhovor s bostonskými novináři. "Říkám mu, ať se raději zeptá, pokud si není jistý. Ale když vidím, že na ledě odvádí co jsme si řekli, poznám, že rozumí," těší kouče.

Reklama

Související témata: