Hlavní obsah

Plekanec ví, čeho je Montreal schopný

MONTREAL

Český útočník Tomáš Plekanec tvoří v Montrealu spolu s ruskými forvardy Andrejem Kosticynem a Alexejem Kovaljovem údernou trojici. Na vlastní kůži se o tom mohl přesvědčit finalista loňského ročníku NHL Ottawa. Vedoucí tým Východní konference prohrál v úterý na ledě Canadiens i díky dvěma trefám kladenského rodáka 3:4. Všichni tři Evropané si připsali po třech kanadských bodech.

Článek

„Víme, že nám nikdo před sezónou nevěřil,“ řekl po utkání Plekanec, jenž si zatím do svých statistik připsal v letošní sezóně 19 gólů a 31 asistencí. „Podle předsezónních prognóz jsme měli být teďka někde na 12. či 13. místě, ale my jsme tam, kde jsme a víme, co dokážeme,“ pochvaloval si na stránkách ESPN a dodal. „Ale nemáme zase přehnané sebevědomí.“

Canadiens po čtyřiapadesáti zápasech okupují čtvrtou příčku Východní konference za Carolinou, Philadelphií a vedoucí Ottawou. Mužstvo Montrealu však ztrácí na Senátory pouhý jeden bod a v případě výhry a zároveň zaváhání Senators by tak poskočil do čela konference. Plekanec je druhým nejlepším Čechem v kanadském bodování za Václavem Prospalem z Tampy Bay. Celkově mu v NHL patří 33. místo.

Kladenský rodák svým osmnáctým gólem v sezóně poslal v první třetině svůj tým do vedení 2:1 a ve 30. minutě zvýšil na 4:1. „Vypadalo to efektně, ale nebylo to tak těžké,“ prohlásil pětadvacetiletý forvard, který byl kanadským klubem draftován v roce 2001. „Hrajeme jednoduše, dva atakují bránu a dva přihrávají, přede mnou už byla prázdná brána, dodal. "Musíme na sobě stále makat," upozorňuje jeho parťák z formace Kovaljov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články