Hlavní obsah

Hemský se Šmídem přispěli k výhře Edmontonu

NEW YORK

Hokejisté Edmontonu pokračují ve stíhací jízdě za umístěním zaručujícím postup do play-off. Ve středu Oilers zvítězili ve středečním nad Chicagem 4:1 a po druhé výhře za sebou stáhli svou ztrátu na postup na šest bodů. K výhře domácích přispěli i čeští hokejisté Aleš Hemský a Ladislav Šmíd, kteří si připsali po jedné asistenci.

Článek

Po první třetině utkání v Edmontonu bylo nicméně veseleji v šatně hostů, kteří vedli díky přesilovkovému gólu Patricka Sharpa, na němž se 43 sekund před první sirénou podílel i Martin Havlát. "První třetina byla zřejmě nejlepší dvacetiminutovkou od All-Star Game. Pak ale přišla vyloučení a dostali jsme se do problémů," hodnotil utkání kouč Chicaga Denis Savard, jehož tým nakonec prohrál popáté za sebou.

Edmonton totiž během úvodních devíti minut ve druhé části třikrát skóroval - z toho dvakrát v početní výhodě - a převzal otěže zápasu. Vítěznou pojistku pak přidal 51 sekund po začátku poslední třetiny Joni Pitkanen. "Nesnažíme se vymýšlet žádné zbytečné konstrukce. Prostě se soustředíme na tři čtyři herní elementy, které vedou k vítězství. Hodně střílet, nedat soupeři ani metr ledu, tvrdě bojovat o puk," vypočítal útočník Ethan Moreau.   

Devils zlomili prokletí

Třetí gól v letošní sezóně vstřelil obránce Karel Rachůnek, hokejistům New Jersey to ale v duelu s Buffalem stačilo pouze na zisk bodu. Sabres totiž vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech a zlomili tak prokletí penaltových rozstřelů, v nichž s Devils v letošní sezóně prohráli předchozí tři zápasy.

Brankář New Jersey Martin Brodeur při penaltovém rozstřelu nestačil nejprve na Drew Stafforda a vzápětí jej překonal i obránce Henrik Tallinder. "Většinou mám matné tušení, co hráč provede. U beků je to ale vždy těžší odhadnout," přiznal gólman Devils po utkání.

Hokejisté Colorada odvezli i díky asistenci Jaroslava Hlinky všechny body z ledu San Jose. Lví podíl na vítězství hostů měl gólman Jose Theodore, který zadržel třicet střel ofenzivně aktivnějších domácích hráčů. Jednatřicetiletý gólman se vrátil do sestavy Avalanche po třízápasové pauze způsobené zraněním a po utkání přiznal, že jej zápas stál hodně sil. "Buď bylo v hale šílené vlhko, nebo jsem totálně z formy," vyprávěl s úsměvem.

Ovečkin zvýšil vedení v kanadském bodování 

V dresu Washingtonu zaznamenal jednu asistenci útočník Tomáš Fleischmann, který tak přispěl k vítězství Capitals na ledě Philadelphie. Hosté rozhodli po dvou třetinách vyrovnaný duel během prvních osmi minut poslední třetiny, kdy nastříleli tři góly. Domácí sice stačili ještě vstřelit dvě branky, na vyrovnání už ale nedosáhli.

Šestačtyřicátý gól v sezóně forvard Washingtonu Alexander Ovečkin, který tak potvrdil pozici nejlepšího střelce zámořského soutěže. Současně se ruský útočník osamostatnil v čele kanadského bodování NHL, na druhého Vincenta Lecavaliera z Tampy Bay má tříbodový náskok.

<tbody><tr class="invert"><td>Buffalo - New Jersey 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0) </td></tr><tr><td>Branky: 3. Ryan, 29. Pominville, rozhodující nájezd Stafford - 36. <strong><em>Rachůnek</em></strong>, 47. Mottau. Zásahy brankářů: Miller 26/24 - Brodeur 22/20. Diváci: 18 690. Hvězdy zápasu: Miller (BUF), Madden (NJ), Tallinder (BUF).</td></tr><tr class="invert"><td>Edmonton - Chicago 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) </td></tr><tr><td>Branky: 23. Stoll (<strong><em>Hemský</em></strong>), 29. Penner, 29. Moreau (<strong><em>Šmíd</em></strong>), 41. Pitkänen - 20. Sharp (<strong><em>Havlát</em></strong>). Zásahy brankářů: Garon 41/40 - Lalime 27/23. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: Garon, Gagner, Pitkänen (všichni EDM).</td></tr><tr class="invert"><td>Philadelphia - Washington 3:4 (0:0, 1:1, 2:3) </td></tr><tr><td>Branky: 37. Knuble, 54. Kapanen, 60. Jones - 23. Laich, 43. Bradley, 44. Viktor Kozlov (<strong><em>Fleischmann</em></strong>), 48. Ovečkin. Zásahy brankářů: Biron 27/23 - Kölzig 34/31. Diváci: 19 778. Hvězdy zápasu: Green (WSH), Knuble (PHI), Bradley (WSH).</td></tr><tr class="invert"><td>San Jose - Colorado 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) </td></tr><tr><td>Branky: 26. Marleau - 11. Guite, 33. Hensick (<strong><em>Hlinka</em></strong>), 60. Finger. Zásahy brankářů: Nabokov 24/22 - Theodore 31/30. Diváci: 17 087. Hvězdy zápasu: Theodore (COL), Marleau (SJ), Clark (COL).</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: