Hlavní obsah

Phaneuf se upsal Calgary na šest let za 39 miliónů dolarů

Hokejový obránce Dion Phaneuf podepsal novou lukrativní smlouvu s Calgary. Vedení Flames si pojistilo služby dvaadvacetiletého Kanaďana až do roku 2014 novou šestiletou smlouvou s celkovým výdělkem 39 miliónů dolarů. Mistr světa z Moskvy z loňského roku si tak ze svého současného ročního příjmu 924 tisíc polepší na 6,5 miliónu dolarů.

Článek

"Jsem šťastný, že budu hrát dalších šest let za Calgary. Vlastně jsem ani nikdy nepřemýšlel, že bych mohl jít někam jinam. Jsem pyšný, že jsem členem této organizace, a mohu se soustředit na svou práci. To znamená dostat se do play-off letos i v dalších letech," řekl zámořským médiím Phaneuf.

V této sezóně si připsal v 53 zápasech 33 bodů za sedm branek a 26 asistencí. Fanoušci jej zvolili do zahajovací sestavy lednového Utkání hvězd v Atlantě. Calgary si jej vybralo v roce 2003 v prvním kole draftu jako celkově devátého hráče v pořadí. Za tři sezóny v NHL nastoupil v 215 duelech a na kontě má 134 bodů za 46 gólů a 88 přihrávek.

Calgary si už v uplynulých osmi měsících pojistilo dlouhodobě i své další hlavní hvězdy - kapitána Jaroma Iginlu a obránce Robyna Regehra na pět let a brankáře Miikku Kiprusoffa na šest. "Snažili jsme se pojistit služby našich nejlepších hráčů na co nejdelší dobu. Je klíčové pro náš tým, že Kipper, Robyn, Dion a samozřejmě Jarome budou minimálně pět let pohromadě," řekl zámořským médiím generální manažer Darryl Sutter.

Reklama

Související témata: