Hlavní obsah

Měli jsme větší hlad po vítězství, říká Prospal

PRAHA

Vyrovnaný souboj Tampy Bay s Predátory z Nashvillu ukončil brankou v prodloužení český forvard Václav Prospal. Útočník Lightning po zaváhání domácího brankáře dorazil puk do sítě, a připsal tak na konto předposledního týmu v letošní sezóně dva body. „Ten gól byl ošklivý, ale získal nám důležité body,“ uvědomoval si Prospal.

Článek

„Udrželi jsme puk ve třetině, kluci vystřelili na branku a důležité bylo, že jsme dokázali puk dorazit,“ popsal po utkání Prospal vítězný gól, jenž byl jeho třiadvacátým v sezóně. „Byli jsme více hladoví po vítězství a také šťastnější,“ dodal dvaatřicetiletý forvard na stránkách ESPN.

Rodák z Českých Budějovic si v probíhající sezóně připsal do statistik kromě 23 branek také 28 přihrávek. Po čtvrtečních zápasech NHL ho však v kanadském bodování  předběhl jeho krajan Tomáš Plekanec. Prospal okupuje v celkovém bodování NHL 30. příčku.

„Někdy je nutné zvítězit ošklivým způsobem a dát blbé góly, ale vsadím se s kýmkoliv, že by rád dal takový ošklivý gól, jen aby rozhodl o výhře,“ řekl deníku St. Petersburg Times ke své dorážce, která zajistila Lightning dva body.

Tampa okupuje  ve Východní konferenci poslední příčku s jednapadesáti body a ztrátou devíti bodů na osmý Boston. V celé lize jsou horším týmem již pouze Králové z Los Angeles, kteří mají na svém kontě 49 bodů. „Pokud by brankář ten puk udržel, pak bychom tady nestáli. Byly to pro nás hrozně důležité body,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: