Hlavní obsah

Vokoun už má šest asistencí, ale Fuhrův rekord zřejmě nepřekoná

BOSTON

Český brankář Tomáš Vokoun z Floridy si připsal v sobotním utkání na ledě Bostonu už šestou asistenci v sezóně a upevnil si pozici nejproduktivnějšího gólmana sezóny. O dvě přihrávky méně má na kontě Rick DiPietro z New Yorku Islanders. Rekord NHL, který vytvořil v sezoně 1983/84 se 14 asistencemi Grant Fuhr, je však pro jednatřicetiletého mistra světa z roku 2005 z Vídně zřejmě nedostižný.

Článek

Na druhého Curtise Josepha, jenž v sezóně 1991/92 nasbíral devět přihrávek, už však Vokoun takovou ztrátu nemá. O třetí místo se dělí Mike Palmateer, svým dalším výkonem Fuhr, Ron Hextall a Tom Barrasso s osmi asistencemi za sezónu.

Při Fuhrově rekordním zápisu nastřílel Edmonton při svém kralování v NHL v 80 zápasech 446 branek, což činilo téměř 5,6 gólu na zápas. Florida má na kontě z 57 zápasů 155 tref, tedy 2,7 na utkání. Fuhr však zvládl 14 asistencí za 45 utkání. Vokoun je daleko vytíženější a má na kontě z 57 utkání Floridy v této sezóně už 51 startů. Do konce základní části zbývá ještě Panthers sehrát 25 zápasů.

Reklama