Hlavní obsah

Čeští hráči v dresu Phoenixu nebodovali, Dallas zvítězil posedmé v řadě

Bodově na prázdno vyšli v jediném pondělním utkání NHL čeští hokejisté Radim Vrbata s obráncem Zbyňkem Michálkem v barvách Phoenixu. Kojoti na ledě Dallasu sice po první třetině vedli, ale domácí ve třetí části stav otočili a připsali si sedmou výhru v řadě.

Článek

Svěřenci kouče Wayna Gretzkyho se ujali v American Airlines Center vedení gólem Nika Kapanena a tento stav drželi až do 52. minuty. Pak se prosadil Steve Ott a o pět minut později vsítil v přesilové hře po vyloučení Michálka vítěznou trefu Mike Modano. Stars si tak v probíhající sezóně připsali sedmou výhru v řadě.

Domácí střelce držel dlouho v šachu gólman Kojotů Ilja Bryzgalov, který čelil 44 střelám. "Chytal skvěle, to je také jeden z důvodů, proč jsou tam, kde jsou," pochválil strážce hostující svatyně střelec rozhodující branky Modano.

"Dal jsem svému mužstvu šanci na vítězství, to je moje práce," komentoval svůj výkon brankář Coyotes Bryzgalov. "Byli jsme tak blízko k výhře," litoval sedmadvacetiletý Rus dvou gólu v závěrečné třetině.

Dallas - Phoenix 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky: 52. Ott, 57. Modano - 7. Kapanen. Zásahy brankářů: Turco 20/1 - Bryzgalov 44/2. Diváci: 17 622. Hvězdy utkáná: S. Ott (DAL), I. Bryzgalov (PHX), M. Modano (DAL).

Reklama

Související témata: