Hlavní obsah

Jágrovi se stále nedaří, spoluhráči za ním však stojí

NEW YORK

Přestupní termín v NHL se kvapem blíží, do 26. února mají zámořské kluby možnost přistoupit k hráčským výměnám. Kapitán hokejistů New York Rangers Jaromír Jágr stále nemůže najít formu z minulých sezón a možnost jeho odchodu z týmu je zámořskými médii často diskutovaným tématem. „Nevěnuji tomu pozornost, zbytečně by mne to obtěžovalo,“ prohlásil český forvard.

Článek

„Stále věřím, že to přijde, musím prostě věřit,“ komentoval svou letošní slabou produktivitu kapitán Rangers Jágr pro deník The New York Times. Pětatřicetiletý útočník si v devětapadesáti zápasech připsal do statistik 15 branek a 32 asistencí a do loňských 96 kanadských bodů má daleko. „Stále musíte věřit, ale duševně vás to ubíjí,“ svěřil se. „Pořád vás to pronásleduje a psychicky unavuje,“ dodal.

„Kdo chce psa bít, tak si hůl vždycky najde,“ zastal se svého spoluhráče jeho krajan Marek Malík. „Svalují na něj vinu, ale on přeci nemůže dávat góly každý večer. Je v těžké pozici,“ hájil zadák Jezdců svého kapitána. „Nikdy se na to nevykašle, maká naplno a snaží se tvořit hru.“

Nejvíce kanadských bodů získal v sezóně 1995-96

Ve své kariéře získal kladenský rodák nejvíce kanadských bodů v sezóně 1995-96. Tehdy vsítil 62 gólů a k nim přidal 87 přihrávek. Naposledy překročil hranici sta kanadských bodů v sezóně 2005-06, kdy jich nasbíral 123 (54+69).

„Myslíte, že kdybych se nesnažil, tak bych měl ve své kariéře takové statistiky?“ hájil se Jágr. „To by nebylo možné, ledaže bych byl větší talent než Gretzky a to nejsem, takže si to bez tvrdé práce neumím představit,“ prohlásil.

Na obhajobu kapitána Rangers řekla své také letní posila manhattanského klubu Scott Gomez. „Superhvězdy jsou vždycky ty, které jsou nejvíce kritizovány. Jágr je skvělým spoluhráčem a chce vyhrávat stejně jako my všichni.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články