Hlavní obsah

Selänne poprvé po návratu skóroval a vyrovnal Kariyu

Více než osm měsíců čekal Teemu Selänne na okamžik, kdy si mohl zase vychutnat radost ze vstřelení gólu v NHL. Finský útočník se ve středu podílel brankou na výhře 2:1 nad Coloradem. Sedmatřicetiletý hráč se loni radoval s Anaheimem z vítězství ve Stanley Cupu a poté si vzal čas na rozmyšlenou, zda neukončí kariéru. Nakonec se rozhodl pro návrat, prvních 56 zápasů sezóny však Kačerům chyběl.

Článek

K Anaheimu se Selänne připojil až 28. ledna 2008, kdy podepsal novou smlouvu. A všech pět následujících zápasů Anaheim vyhrál. Včetně toho posledního s Coloradem, kdy 69 vteřin po začátku druhé třetiny skóroval "finský blesk" při přesilové hře a vyrovnal na 1:1. Zároveň to byl jeho 669. bod v dresu Anaheimu, čímž vyrovnal v klubové statistice dosud nejproduktivnějšího hráče týmu Paula Kariyu.

V pěti letos odehraných zápasech tak má Selänne bilanci jednoho gólu a dvou asistencí. To není špatná statistika pro veterána, který hrál soutěžní zápas naposledy začátkem loňského června. "Ještě ale nejsem stoprocentní. Musím být trpělivý, pak to bude lepší," tvrdil skromně hvězdný útočník po vítězném zápase v Denveru.

Pro Anaheim to byl už devátý zápas na ledě soupeře, přičemž posledních pět skončilo shodně vítězstvím. "Je to neuvěřitelný trip, to se často nevidí. Jsme teď velmi silní, to je dobré znamení," libuje si Selänne. Doma budou hrát Kačeři konečně v pátek, kdy do jejich haly přijede Dallas.

Reklama

Související témata: