Hlavní obsah

Stav útočníka Floridy Zedníka se po proříznutí krku zlepšuje

BUFFALO

Zdravotní stav slovenského forvarda Richarda Zedníka se po zásahu bruslí do krku zlepšuje. Dvaatřicetiletý rodák z Bánské Bystrice pokračuje v rekonvalescenci na jednotce intenzivní péče v buffalské nemocnici. "Chci poděkovat fanouškům, spoluhráčům a celému týmu Floridy Panthers a Buffalo Sabres za podporu," nechala se slyšet Zedníkova žena Jessica na stránkách ESPN.

Článek

"Zvláště bych chtěla poděkovat zdravotnímu personálu, který se stará o mého muže a celé nemocnici za jejich obrovskou podporu v této těžké chvíli," řekla Zedníkova manželka.

Brusle kapitána Panterů Olliho Jokinena prořízla v pondělí Zedníkův krk. Slovenský útočník si však ránu pohotově stiskl a odjel dokonce se zraněním na střídačku. Jeho neuvěřitelná bojovnost mu zřejmě zachránila život. "Richardův duch je stále s námi a uděláme vše pro něj i jeho rodinu," uvedl aktér incidentu Jokinen po středečním zápasu Panterů proti Montrealu, které domácí prohráli 1:2.

"Myslím, že pokud to bude jeho volba, tak se vrátí zpět na led a bude hrát. Podle mých zkušeností s post traumatickým stresem si myslím, že se z toho dostane," prohlásila ošetřující lékařka Soňa Noorová.

Malarchukovi změnilo zranění život

Bývalý brankář Buffala Sabres Clint Malarchuk, jemuž se podobné zranění stalo po střetu v brankovišti 22. března 1989 v utkání se St. Louis a zranění rovněž přežil, se nechal slyšet, že neštastný incident mu navždy změnil život. "Vím, co se asi honilo Richardovi v hlavě, já si tehdy byl jistý, že určitě umřu. Chětl jsem se co nejdříve dostat z ledu, aby má matka neviděla jak umírám na ledě, protože se na zápas dívala v televizi," popsal své pocity.

<tbody><tr class="invert"><td><strong><a href="http://www.youtube.com/watch?v=dT4PenDwiPo" target="_blank">Videozáznam Malarachukova zranění najdete ZDE.</a></strong></td></tr></tbody>

"Fyzické zotavení je jedna věc, to je ta jednodušší část, ale ta psychická stránka je mnohem horší... Vrátil jsme se na led velmi rychle a všichni říkali: ´Páni, to je chlap´, jenže v noci jsme nemohl usnout, byl jsme udýchaný a stále viděl před očima tu brusli, jak se blíží k mému krku," pokračoval v líčení svého post traumatického stavu Malarchuk. "Nemohl jsem popadnout dech," dodal.

V současnosti působí Malarchuk jako trenér brankářů v klubu Columbus Blue Jackets.

Spoluhráče Tomáše Vokouna tedy nečeká jistě jednoduché období. "Děkujeme za respektování našeho soukromí a chtěla bych požádat, abyste na Richarda po několik příštích dní mysleli," přála si Jessica.

Reklama

Související témata: