Hlavní obsah

Brankář Lundqvist se dohodl s Rangers na šestileté smlouvě

Švédský hokejový brankář Henrik Lundqvist se dohodl s vedením zámořského celku New York Rangers na podmínkách nové šestileté smlouvy. Jednička Jezdců si podle informací kanadské televizní stanice TSN vydělá v následujících sezónách 6,875 miliónu dolarů, v součtu mu tak kontrakt zajišťuje příjem 41,25 miliónu dolarů. Součástí dohody je i limitovaná klauzule, že nemůže být bez svého souhlasu vyměněn do jiného klubu.

Článek

Pětadvacetiletý Lundqvist působí v Rangers od roku 2005 a hned ve své první sezóně se propracoval do pozice jedničky týmu. Doposud za mužstvo vedené kapitánem Jaromírem Jágrem odchytal včetně play off 186 zápasů, z toho 97 vítězných. V loňské sezóně přitom patřil mezi nejvytíženější brankáře soutěže.

Dohodou o nové smlouvě se vedení klubu vyhnulo možnosti, že by jednoho z klíčových hráčů týmu ztratilo. Lundqvist by se totiž 1. července stal takzvaným chráněným volným hráčem, takže o jeho služby by se mohly ucházet i jiné kluby. Účastník tří světových šampionátů a olympijských her v Turíně, kde se radoval ze zisku zlatých medailí, si proti letošní sezoně platově polepší o téměř 2,5 miliónu dolarů.

Reklama