Hlavní obsah

Hokejista Zedník byl po zásahu bruslí propuštěn z nemocnice

BUFFALO

Slovenský hokejista Richard Zedník byl necelý týden po zásahu bruslí do krku propuštěn z nemocnice. Útočník Floridy Panthers, kterému spoluhráč Olli Jokinen při nedělním zápase NHL v Buffalu nešťastnou náhodou prořízl krční tepnu, se v pátek vrátil na Floridu.

Článek

Zedník si na zranění, při němž ztratil dva litry krve, dobře pamatuje. Prý skoro ani necítil, jak se mu Jokinenova brusle zařízla do krku, ale prudké krvácení mu hned ukázalo vážnost situace. "Věděl jsem, že se musím dostat na lavičku," řekl hokejista deníku Buffalo News.

Po ošetření na místě putoval do nemocnice, kde podstoupil operaci. "Za jeden týden se toho tolik stalo. Měl jsem štěstí, zachránili mi život. Po operaci byli úžasní," pochvaloval si Zedník přístup lékařů v buffalské nemocnici.

Na minulou neděli dlouho nezapomene ani jeho manželka Jessica. Celý den strávila na Floridě v nemocnici se čtyřletou dcerou Ellou, která měla vysoké horečky, a deset minut po návratu domů se od rodinného přítele dozvěděla o zranění svého manžela.

"Život je tak křehký, nevlastníte ho. To si nikdy neuvědomujete a berete všechno za jasně dané. Tak už to nebude, věřte mi. Tohle je opravdová zkouška," svěřila se.

Reklama