Hlavní obsah

Crosby bude v play-off podle Sýkory klíčovým hráčem Tučňáků

PRAHA

Hvězda Pittsburghu Penguins Sidney Crosby stále není po zranění kotníku připraven naskočit do kolotoče zápasů NHL. Tučnáci si však i přes jeho absenci poradili v pondělí s Buffalem 4:1. Jeden gól a asistenci si připsal také útočník Petr Sýkora. „Sidney je nejlepší hokejista na světě,“ řekl po zápase český forvard na adresu dvacetiletého Kanaďana.

Článek

Jednička draftu z roku 2005 chyběla svému týmu potřinácté za sebou, Tučňáci i přes to vybojovali z posledních deseti zápasů šest výher. Nestačili na Carolinu, Boston, New Jersey a Atlantu. Ve Východní konferenci patří Pittsburghu páté místo s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Ottawu. „Jak se můžete ptát, jestli potřebujeme Sidneyho (Crosbyho)? Bude naším klíčovým hráčem v play-off,“ nechal se slyšet na stránkách ESPN Sýkora.

Crosby v dosavadním průběhu zámořské ligy nasbíral v šestačtyřiceti zápasech 20 gólů a 43 asistencí. V polovině ledna ještě vedl centr Tučňáků kanadské bodování NHL, ale ze hry o individuální trofeje jej 18. ledna vyřadil vymknutý kotník v duelu s Tampou Bay. „Kdybyste se mne zeptali na datum, kdy se vrátím, tak bych vám mohl dát osm různých termínů. Každý den se to mění,“ řekl držitel Hart Trophy a Art Ross Trophy z minulé sezóny novinářům v rozhovoru pro deník Pittsburgh Post Gazette.

„Jeden den se cítím dobře a myslím na to, jak se brzy dostanu na led, a druhý den zase zjistím, že to chce ještě čas,“ svěřil se rodák z Cole Harbour. „Vím, že mně to bude bolet, ale hlavní věc až se vrátím na led je, abych si byl jistý, že mám stabilitu,“ dodal forvard Penguins s číslem „87“.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články