Hlavní obsah

Tomáš Kaberle prý nechce o výměně z Toronta nic slyšet

TORONTO

Český hokejový obránce Tomáš Kaberle podle všeho bude i nadále působit v Torontu. Jméno mistra světa z Vídně 2005 a účastníka olympijských her v Salt Lake City a držitele bronzu z Turína se v zámořském tisku několikrát zmiňovalo v souvislosti s možnou výměnou do jiného týmu, podle hráčova zástupce Ricka Currana však odchovanec kladenského hokeje nechce Maple Leafs opustit.

Článek

Kaberleho výhodou je klauzule ve smlouvě, podle které může být vyměněn jen se svým souhlasem. A to se podle Currana nestane. "Tomáš Kaberle má podepsanou smlouvu s Torontem a nechce jít jinam. Chce hrát tady, pomoci týmu a ne se někam stěhovat," citoval Currana internetový server www.canoe.ca.

Devětadvacetiletý Kaberle působí v Torontu od roku 1998 a před dvěma lety podepsal s vedením kanadského týmu pětiletou smlouvu, která mu garantuje roční příjem 4,25 miliónu dolarů. Ani on však v minulých dvou sezónách nepomohl Torontu k postupu do bojů o Stanleyův pohár a mimo pozice zaručující týmů účast v play off je tým i v současnosti. Na osmou příčku ve Východní konferenci chybí Torontu sedm bodů.

Reklama

Související témata: