Hlavní obsah

Modrý bere Philadelphii jako velkou výzvu

V Los Angeles by zřejmě sezóna pro českého obránce Jaroslava Modrého skončila po základní části v NHL, po úterním přestupu do Philadelphie má šanci si ji prodloužit. Zajímco Kings ztrácejí na posledním místě Západní konference na postupovou osmičku třináct bodů, Flyers jsou na Východě osmí s dvoubodovým náskokem na deváté hokejisty Buffala.

Článek

A právě Modrý, který za týden oslaví sedmatřicáté narozeniny, má pomoci defenzivě Philadelphie v rozhodující části sezóny. Nové angažmá bere jako velkou výzvu.

Flyers budou postrádat asi měsíc se zraněným kolenem Deriana Hatchera, mimo hru jsou v zadních řadách také Rory Fitzpatrick aMike Rathje. Modrý se třináctiletými zkušenostmi z NHL má vhodně doplnit mladé beky Braydona Coburna, Randyho Jonese, Ryana Parenta, Jima Vandermeera a Lasseho Kukkonena.

"Myslíme, že nám Jaroslav může svými zkušenostmi pomoci. Je to dobrý všestranný obránce, který má dobrou rozehrávku," řekl generální manažer Flyers Paul Holmgren na adresu posily, kterou získal výměnou za výběr ve třetím kole draftu v letošním roce.

Může být týmu prospěšný ve všech ohledech

Českobudějovickému odchovanci po této sezóně skončí kontrakt na 1,2 miliónu dolarů ročně a může se stát nechráněným volným hráče. "Samozřejmě se těším. Je to pro mě velká výzva," řekl Modrý, který oblékne dres Philadelphie poprvé ve čtvrtek v domácím utkání proti San Jose. S výměnou počítal. "Není to ta nejlepší stránka naší práce, ale věděl jsem, co očekávat. S Los Angeles bychom se pravděpodobně už v této sezóně dál nedostali a tak za mě chtěli něco získat."

Do Los Angeles se vrátil Modrý loni v únoru, kdy byl vyměněn z Dallasu. Předtím působil v týmu Kings před odchodem do Atlanty v letech 1995 až 2004. V klubové historii je sedmý se 454 odehranými zápasy.

Při hledání posily do obrany měli prý ve Philadelphii zájem o Tomáše Kaberleho, ale ten nechce opustit Toronto. Volba tak padla na Modrého, i když se Flyers možná budou snažit ještě o další posily.

"Přináším do týmu zkušenost, sílu a dokážu rozehrát puk z obranného pásma a vytvořit nějaké šance útočníkům," konstatoval Modrý v rozhovoru se zámořskými médii. "Mohu bránit nejlepší hráče soupeře. Myslím, že můžu týmu pomoci ke zlepšení. Mohu být prospěšný i ve speciálních formacích," uvedl zkušený bek.

Reklama

Související témata: