Hlavní obsah

Chelios bude kvůli zranění kolena Detroitu minimálně týden chybět

DETROIT

Zkušený americký obránce Chris Chelios bude chybět v sestavě Detroitu, podle svých slov pravděpodobně déle než týden. Na vině je zhoršující se stav jeho pravého kolena, do nějž ho v průběhu pátečního duelu NHL na ledě Calgary zasáhl pukem domácí obránce Adrian Aucoin.

Článek

Již šestačtyřicetiletý Chelios má v tomto ročníku kanadsko-americké NHL na kontě 58 odehraných zápasů, v nichž si připsal devět bodů za dvě branky a sedm finálních přihrávek.

Dobrou zprávou pro Rudá křídla je naopak návrat útočníka Darrena McCartyho. Toho Detroit před necelými třemi lety vykoupil ze zbytku jeho kontraktu, aby uvolnil místo na soupisce, ale pětatřicetiletý hráč se nyní vrací zpět do týmu, v němž prožil 11 úspěšných sezón a třikrát vyhrál Stanleyův pohár (1997, 1998 a 2002).

McCarty působil naposledy v Calgary, v NHL však nehrál od dubna minulého roku. Vedle toho, že ho provázela různá zranění, si také urovnával osobní život. Díky smlouvě s Rudými křídly by si měl podle deníku Detroit Free Press do konce sezóny vydělat 475 tisíc dolarů, v kontraktu však má zahrnuty i další bonusy.

V této sezóně, když se McCarty vrátil k hokeji, působil v nižší IHL v barvách týmu Flint Generals, ale v tomto měsíci již oblékal v AHL dres Grand Rapids Griffins, tedy farmářského týmu Detroitu. Tam by měl zůstat ještě přibližně dalších 14 dnů, aby dohnal kondici. McCarty má na kontě v NHL 742 zápasů, v kterých zaznamenal 286 bodů za 126 branek a 160 asistencí.

Reklama

Související témata: