Hlavní obsah

Rangers ve větší směně s Phoenixem obětovali Marcela Hossu

NEW YORK

Hokejisté New York Rangers vyztužili těsně před uzávěrkou přestupů v NHL defenzivu o švédského obránce Christina Bäckmana ze St. Louis výměnou za právo výběru ve čtvrtém kole draftu. V rozsáhlé výměně pěti hráčů získali Jezdci z Phoenixu do útoku dalšího Švéda Fredrika Sjöströma a Joshe Grattona a také brankáře Davida LeNeveua. Opačným směrem putuje slovenský útočník Marcel Hossa a gólman Al Montoya.

Článek

Sedmadvacetiletý Bäckman nasbíral v 228 duelech v NHL 64 kanadských bodů, o tři roky mladšíSjöström si připsal v 261 duelech 73 bodů. LeNeveu zatím nastoupil v NHL jen v 21 utkáních, tvrdý útočník Gratton má na kontě 67 utkání a tři kanadské body.

Šestadvacetiletý Hossa změnil působiště v NHL ve stejný den jako jeho starší a slavnější bratr Marián, který zamířil z Atlanty do Pittsburghu. V této sezóně Marcel Hossa nasbíral v 36 zápasech osm bodů za gól a sedm přihrávek. Celkem má v NHL na kontě 223 utkání a 61 bodů za 31 tref a 30 asistencí. O tři roky mladší Montoya už tři roky působí na farmě v Hartfordu a v NHL ještě příležitost nedostal.

Reklama