Hlavní obsah

Podle trenéra Nashvillu bude Hlaváč možná hrát s Eratem

NASHVILLE

Už ve středečním utkání na ledě Buffala by si měl po úterním přesunu z Tampy Bay odbýt premiéru v dresu Nashvillu český útočník Jan Hlaváč. Jednatřicetiletý dvojnásobný mistr světa by se mohl objevit podle trenéra Barryho Trotze buď v útoku s Davidem Legwandem a krajanem Martinem Eratem, nebo ve formaci s Jerredem Smithsonem a Darcym Hordichukem.

Foto: archiv

Jan Hlaváč

Článek

"Kdybych chtěl, mohl bych dát dohromady i celou českou lajnu," naznačil Trotz pro deník Tennessean, že v budoucnu k Eratovi a Hlaváčovi třeba nasadí centra Radka Bonka. Více mu prý poví výkon nové posily v prvním utkání. Hlaváč přišel výměnou za právo výběru v sedmém kole letošního draftu, z Anaheimu získal klub také dalšího útočníka Brandona Bochenského.

Vedení Nashvillu bylo s výkonností týmu v posledních týdnech spokojené, v Západní konferenci drží osmou pozici o dva body před Coloradem. Přesto hledalo před úterní uzávěrkou i zvučná jména, ale nakonec žádné nezískalo. "Mluvili jsme s kluby o některých hráčích, ale když přišlo na rozhodování, byla buď cena moc vysoká, nebo zvolili jiný klub," prohlásil generální manažer Predators Davis Poile. "Jsme ale velmi spokojení s tím, jak hrálo mužstvo poslední dva měsíce."

Náhrada za zraněné útočníky

Nashville si tak našel alespoň náhradu za útočníky Martina Gelinase a Jeda Ortmeyera, které vyřadila zranění kolena. "Nechtěli jsme dělat výměny za vysoké pozice na draftu nebo za mladé hráče, protože jsme takto postupovali v předešlých třech letech," vysvětlil Poile. Hlaváč navíc v posledních zápasech naznačil, že by mohl být kvalitní ofenzivní posilou. V minulých šesti duelech za Lightning nasbíral dvě branky a tři asistence.

Vylepšil tak dojem z předešlého období sezóny. V Tampě nesplnil původní očekávání, že by mohl být produktivní vedle centra Brada Richardse. Celkem v sezóně zaznamenal Hlaváč v 62 zápasech devět branek a 13 asistencí. "Mluvil jsem s (trenérem Tampy) Johnem Tortorellou a říkal, že při jeho angažování cítil, že Hlaváč měl v NHL úspěchy a bude určitě posilou. Podle něj ale mohl dávat více gólů. Měl hodně šancí, ale neproměňoval je," doplnil Trotz.

V Nashvillu si slibují, že Hlaváč bude pro tým přínosem. "Je to všestranný, soutěživý a tvrdě pracující hráč. Dost toho v NHL odehrál předtím, než se vrátil do Evropy. Trenér ho může využít na jakoukoliv situaci. Myslím, že je to opravdu kvalitní náhrada za Martyho Gelinase," uvedl Poile.

Reklama

Související témata: