Hlavní obsah

Dřevorubec si v NHL vystřílel za půl minuty milión dolarů

VANCOUVER

Milión dolarů za necelou půlminutu si v NHL nevydělá ani ta největší hokejová hvězda, ale fanouškovi Darwinu Headovi se to ve středu povedlo. V přestávce po první třetině utkání Vancouveru s Coloradem stihl za 24 sekund poslat patnáct puků z modré čáry do vzdálenější branky a vyhrál diváckou soutěž, která běžela i v přímém přenosu v televizi.

Článek

"To je neskutečné! Už se nemohu dočkat, až to doma oslavím s rodinou a přáteli. Je to paráda, že s manželkou můžeme díky těm penězům zařídit dětem budoucnost," uvedl pětatřicetiletý dřevorubec z města Prince Albert. Pět pokusů v rychlopalbě minul, jeden puk se odrazil do branky se štěstím od tyčky. Miliónový jackpot si zajistil tou poslední z dvaceti střel.

Zpravodajský kanál CNN označil jeho kousek ve své tradiční rubrice za nejpozoruhodnější sportovní výkon dne.

Odjel v novém voze Chevrolet Malibu Hybrid

Novopečený milionář navíc mohl odjet domů ve zbrusu novém voze Chevrolet Malibu Hybrid. V první části soutěže dal z červené čáry pět gólů stejně jako jeho bratranec Lance Badger a kamarád Randy Bout, kteří získali auto také. Zároveň vystříleli stejnou cenu také pro jednoho z diváků v hledišti.

Head byl do soutěže náhodně vybrán z 8,6 miliónu kandidátů. "Několik nocí jsem nespal, když jsem se dozvěděl, že budu střílet o milión," řekl už dříve.

Metrákový chlapík, jenž hrál hokej rekreačně do svých pětadvaceti let, se stal prvním výhercem "Miliónové trefy". V prvním ročníku soutěže v prosinci 2006 se o lukrativní odměnu snažil jiný fanoušek Jason Hall, ale jeden gól mu k výhře chyběl.

Reklama