Hlavní obsah

Hemský i se zraněním potopil Kings, spoluhráči ho obdivovali

EDMONTON/PRAHA

Oporu Edmontonu Oilers Aleše Hemského nezastavilo ani zraněné zápěstí. Proti Králům z Los Angeles ve čtvrtek vstřelil dvě branky, na jednu přihrál, a přispěl k výhře 5:4. Naraženou ruku musel pořádně ledovat, ale stálo to za to. „Hraji s tím normálně a před každým zápasem se bolest snažím co nejvíc utlumit,“ prozradil čtyřiadvacetiletý hráč.

Článek

„Úplně se to zlepší asi až po sezóně,“ uvedl Hemský pro The Edmonton Journal ke svému zranění, jež však českému útočníkovi proti Los Angeles nezabránilo potopit Kings dvěma góly. Zranění zápěstí utrpěl před měsícem po sekyře protihráče do rukavice. „Je to ta stará historka...,“ nechtěl se k faulu vracet.

Proti Kings sehrál Edmonton v Rexall Place otevřenou partii a ta pardubickému rodákovi očividně seděla. „Líbí se mi takové zápasy, v nichž se trochu více útočí,“ řekl. „Kings mají hodně šikovných hráčů a proto se hrálo útočně bez tolika tvrdých zákroků, to mám rád,“ pochvaloval si Hemský styl hry.

Létal a dal parádní góly

Zápas, v němž padlo dohromady devět branek, nebyl příliš příjemný pro gólmany. Přestože strážce svatyně domácích Mathieu Garon inkasoval čtyři góly, na výhru to stačilo. „Necítil jsem se příliš jistě, pustil jsem laciné střely,“ litoval Garon.  „Ale z obou stran to byl podivný zápas,“ dodal a nezapomněl pochválit českého forvarda. „Ten na tom ledě létal a dal dva parádní góly,“ obdivoval třicátník v brance Olejářů českého útočníka v rozhovoru pro The Canadian Press.

„Hemského představení bylo úžasné,“ souhlasil se svým brankářem útočník Fernando Pisani, který dával poslední gól domácích na 5:3. „Když vezmete, že hraje se zraněním, tak je to obdivuhodné. Určitě ho to muselo bolet,“ uvědomoval si.

Reklama

Související témata: