Hlavní obsah

Hašek: O panice bych nemluvil, zklamání ale v kabině cítit je

PRAHA

Po téměř třítýdenní pauze způsobené problémy s kyčlí se v pátek do branky Detroitu vrátil český brankář Dominik Hašek. Ani jeho přítomnost ale nezabránila domácí porážce 2:3 se San Jose. Rudým Křídlům se v poslední době vůbec nedaří, z posledních jedenácti zápasů odcházela desetkrát poražena. „Prohrát tolik zápasů v řadě je samozřejmě velkým zklamáním. Přitom jsme věřili, že v domácí hale to protrhneme a konečně vyhrajeme. Bohužel se to nepodařilo,“ litoval Hašek.

Článek

Tým prožívá nejhorší krizi od roku 1989. Tehdy prohrál dokonce dvanáct zápasů za sebou. I přesto je ale Detroit v aktuálním ročníku s devadesáti body stále nejlepším mužstvem. Poslední výsledky jsou ale alarmující. „Neřekl bych, že je v kabině nějaká panika, ale zklamání tu cítit je,“ přiznal po zápase se Žraloky český brankář. „Stále ale věříme, že můžeme hrát tak, jako dříve,“ burcuje Hašek.

Detroit navíc trápí početná marodka. Třiačtyřicetiletý brankář se na to ale vymlouvat nehodlá. „Je pravda, že nám několik kluků chybí, ale nechceme to brát jako omluvu.“ I přes porážku si ale Hašek svůj návrat do branky pochvaloval. „Cítil jsem se dobře. Na konci jsem možná byl trochu unavený, ale to je po třítýdenní pauze normální,“ prohlásil Hašek, kterého sužovaly problémy s kyčlí.

V zápase, ve kterém si připsal devatenáct úspěšných, ho poprvé překonal Joe Pavelski už ve druhé minutě. „Pokud se poohlédnu za těmi třemi inkasovanými góly, tenhle mě mrzí nejvíce. Mohl jsem to chytit. Na druhou stranu to byla skvělá střela zápěstím,“ vyčítal si úvodní branku zápasu Hašek.

Rozhodující trefa Devina Setoguchiho z 50. minuty pak českého brankáře pořádně nadzvedla. Úspěšný střelec dostal puk do branky poté, co se první střela odrazila od ochranné sítě za brankou. „To byla jednoznačně chyba rozhodčích, měli zapískat. Dříve, než jsem si pak stačil pokrýt tyč, se puk vrátil před branku a byl z toho gól,“ popisoval klíčový moment zápasu. „Teď už s tím ale nic neudělám,“ pokrčil rameny Hašek.

Reklama